Music Hall 5.3
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Music Hall 5.3
1.TTPSU - elektro zasilacz - zmieniacz prędkości obrotowej,
2.coś jeszzcze ale zapomniałem, hehe, talerz akrylowy jest w komplecie,
Masz to przy opisach serii Planar na sajcie Rega UK.
RP3 z dodatkami był u nas na giełdzie swego czasu - już chyba wyszedł, ale opis jest,
2.coś jeszzcze ale zapomniałem, hehe, talerz akrylowy jest w komplecie,
Masz to przy opisach serii Planar na sajcie Rega UK.
RP3 z dodatkami był u nas na giełdzie swego czasu - już chyba wyszedł, ale opis jest,
-
Czytam sporo recenzji i opinii użytkowników i chyba skuszę się na odsłuch MH Ikura - same pozytywy zewsząd płyną 

- Myszor
- Gramofon: PD-300
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300

Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
- darkman
- Kontakt:
No niestety taka karma.
Bartekk pochodź trochę po salonach audio i pomacaj te sprzęty, zleć sesję pokazową i słuchalną. Zdejmij talerze, popatrz na regulację default, jakość wykonania, użyte materiały itd. Da Ci to pewne pojęcie na zasadzie zwracania uwagi na negatywne cechy w sensie jakość/możliwości.
Już sam język niedopowiedzeń, używany w tych recenzjach budzi wątpliwości.

Bartekk pochodź trochę po salonach audio i pomacaj te sprzęty, zleć sesję pokazową i słuchalną. Zdejmij talerze, popatrz na regulację default, jakość wykonania, użyte materiały itd. Da Ci to pewne pojęcie na zasadzie zwracania uwagi na negatywne cechy w sensie jakość/możliwości.
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300
To jest i tak trudne do ocenienia laikowi wg mnie. Bo każdemu się wydaje, że tam 'pod maską' jest Bóg wie co. Że to nowe, że tam technologia jest i w ogoledarkman pisze: ↑28 lut 2018, 09:19No niestety taka karma.![]()

Natomiast jak kupiłem pierwszy swój gramofon Duala 505-4 i kolega od Pro-Jecta Debuta do mnie przyszedł to był mocno zszokowany, że to moje w idalnym stanie wtedy kosztowało chyba jakies 600zł i miało miękkie zawieszenia i polautomat, a jego decha na wysoki połysk + 2k

Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
- darkman
- Kontakt:
No pewnie. Tylko, że to truizm swego rodzaju. Takie postawienie sprawy często odstrasza na starcie. Akurat nie w tym wypadku, bo Bartekk już ma gramofon i własne przemyślenia na ten temat. Szanujmy je.
Nie da się zaprzeczyć, że nowe gramofony istnieją i jeśli ktoś się ku nim skłania, to w mojej opinii również zasługuje na pomoc/poradę kierunkową. Ot tak by nie brnąc w niewiadomą.
No cóż, do sklepu/salonu udajemy się zaopatrzeni w jakąś wiedzę, która podlega weryfikacji już na etapie li tylko wizualnym.
-
Dzięki za dobrą radę - 4-5k piechotą nie chodzi i na pewno zanim położę na stole to pomacam i posłucham. Z dotychczasowych obserwacji wynika, iż chętniej wszedłbym jednak w półautomat coby mi się ramie samo cofało. Widzę teraz też że ani Rega ani MF nie mają takiej opcji...darkman pisze: ↑28 lut 2018, 09:19No niestety taka karma.![]()
- darkman
- Kontakt:
No tak przynajmniej autostop, to bardzo wygodna opcja. Przy manualu, mnie akurat bardzo brakowało rozłączenia końcowego.To kwestia ergonomii własnej obsługi i przyzwyczajeń oczywiście. Reszta do ogarnięcia.
Tak kwota o sporej sile nabywczej i da się poszaleć z wyborem.
Można też iść w stronę wyboru gramofonów nowych coś z opcji wybranych przez kolegów Cooledit i Wolf. moim zdaniem trochę zawęziłeś obszar poszukiwań.
(nie pamiętam modeli ani cen - tylko zwracam uwagę na kierunek, bo istnieje).
Tak kwota o sporej sile nabywczej i da się poszaleć z wyborem.
Można też iść w stronę wyboru gramofonów nowych coś z opcji wybranych przez kolegów Cooledit i Wolf. moim zdaniem trochę zawęziłeś obszar poszukiwań.
(nie pamiętam modeli ani cen - tylko zwracam uwagę na kierunek, bo istnieje).
-
No jasne - np. recenzja Heed Elixir na https://www.whathifi.com/heed-audio/elixir/review
Ale odsłuchałem, obejrzałem i kupiłem i du...e mi urywa od kilku dni. Niesamowity wzmacniacz !
- darkman
- Kontakt:
Chodzi o to Bartekk, że trochę to bez urazy wygląda tak, jakbyś był na wystawie AS na Stadionie Narodowym i oglądał z satysfakcją korytarzową wystawę Pro Jet (ładna ekspozycja i sporo modeli w tym myjka), a do innych gabinetów już nie wchodził.
Dlatego zasugerowałem jednak szerszy obiektyw. Trzeba też uwzględniać fakt, że te gramofony są zwykle dość przewartościowane. Zatem ocena wartości nabywczej przez pryzmat różnych modeli w tym również rynku wtórnego, może mieć znaczenie zasadnicze.
Dlatego zasugerowałem jednak szerszy obiektyw. Trzeba też uwzględniać fakt, że te gramofony są zwykle dość przewartościowane. Zatem ocena wartości nabywczej przez pryzmat różnych modeli w tym również rynku wtórnego, może mieć znaczenie zasadnicze.
-
No troche tak jest - człowiek się fiksuje na 1-2 rozwiązaniach. Nie spieszy mi się - poooglądam i posłucham, aczkolwiek jak pisałem wcześniej sugestie mile widziane. Ten soniacz którego masz w stopce też chyba niezły jest, tyle że już starszy modeldarkman pisze: ↑28 lut 2018, 10:33Chodzi o to Bartekk, że trochę to bez urazy wygląda tak, jakbyś był na wystawie AS na Stadionie Narodowym i oglądał z satysfakcją korytarzową wystawę Pro Jet (ładna ekspozycja i sporo modeli w tym myjka), a do innych gabinetów już nie wchodził.
- darkman
- Kontakt: