Czytałem też, że w pierwszej połowie 2011 sprzedaż winyli w UK wzrosła o 55% w porównaniu z pierwszym półroczem 2010. Jest grubo.

Bardzo prawdopodobne. Może będzie też większe zapotrzebowanie na tłoczniemamster pisze:Pytanie jak bedzie z produkcją winyli? Moze być tak, że im wiecej firm znowu zacznie je wypuszczać to powstanie konkurencja co do jakości produktu i znów będziemy mogli cieszyć się solidnymi tłoczeniami.
zakladamy?Wojtek pisze:zapotrzebowanie na tłocznie
W USA w ciągu pierwszych 9-ciu miesięcy spadek, ale niewielki, bo tylko o 3.6%. Oczywiście digital download wzrasta.Wojtek pisze: Ciekawe też jak tam wygląda sytuacja na rynku CD. Dalej spadki?
Też miałem takie podejrzenieRobert007Lenert pisze:Ja mysle, ze jest to tez celowe dzialanie firm fonograficznych. Zauwazcie, ze winyla nie da sie wiernie odwzorowac w war. domowych. Kopie CD mozna natomiast bezproblemowo i bardzo tanio i w zasadzie bezstratnie powielic. Jak ktos chce miec w domu winyl..musi go kupic.
Zupełnie sobie czegoś takiego nie wyobrażam. Szczególnie z tymi winylami w koszu z przecenami w hipermarketachrestimek pisze:Może to tylko błędna teoria ale możliwa do spełnienia.
A raczej brak porównania.restimek pisze:Nawiasem mówiąc zadziwia mnie głuchota społeczeństwa która rzuca się masowo na "sklepy" z MP3/AAC.