Bez sensu. Mogę zmienić Tobie nazwę. Pisz na PW.
Gramofon do max kwoty 3000/ proszę o pomoc
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Gramofon do max kwoty 3000/ proszę o pomoc
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
-
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Mogę, ale:
[Aukcja (**********) została usunięta lub przedmiot jest niedostępny.] Tyle mję napisowało
Jak Regu widział, to już nie ma potrzeby - szkoda, że nie robi link, bo może coś
"Pienknie" jak kwiat róży . Nie mogę, bo moim zdaniem gramofony nie grają. W każdym razie mój nie gra tylko zaledwie kręci i to, robi doskonale. wkładki możesz tu stosować wielorakie, jest spory wybór headshelli o róznych ciężarach itd -> subforum Sony
Tak. LAR LPS1 jest spoko. I całkiem OK dla wkładek MC właśnie. Dla MM trzeba powiedzieć, że ma uniwersalne ustawienie + gain, choć na tym etapie jego możliwości są skończone, to jednak nie jest to cecha negatywna.
Generalnie to nie odpuszczaj tak łatwo tego SL-12x0, jedyny kłopot to sporo do poczytania i podumania, bo wybór konkretnego egz., tego modelu jednak ma spory współczynnik ryzyka. Pośpiech to zły doradca. Sony to fajne gramofony i też sporo czytania.
Oooo, witamy nowy nick.
-
- Gramofon: Sony PS-X60
Hej,
to wrzucam jeszcze raz link do Ebay:
https://www.ebay.pl/itm/SONY-PS-X60-Pla ... SwhiZaieT3
Natomiast ten Audio Linear, który wrzucił Kielek jest super, jeśli uważacie, że to dobry gramofon.
Dla mnie na plus w nim jest: ramię SME 3009, dobra wkładka, jeśli igła nie zdarta to nie muszę wymieniać od razu i wygląda bardzo OK dla mnie.
Jeśli kupię przez Allegro na raty to za gotówkę wtedy kupię preamp LRA LS1 albo inny polecany i mam dobry sprzęt.
to wrzucam jeszcze raz link do Ebay:
https://www.ebay.pl/itm/SONY-PS-X60-Pla ... SwhiZaieT3
Natomiast ten Audio Linear, który wrzucił Kielek jest super, jeśli uważacie, że to dobry gramofon.
Dla mnie na plus w nim jest: ramię SME 3009, dobra wkładka, jeśli igła nie zdarta to nie muszę wymieniać od razu i wygląda bardzo OK dla mnie.
Jeśli kupię przez Allegro na raty to za gotówkę wtedy kupię preamp LRA LS1 albo inny polecany i mam dobry sprzęt.
Sony PS-X60, Ortofon OM10, Exalibur PhonoStage Dariusz Kulesza
Cambridge Audio CXN=>XLR=>Cambridge Audio CX80=>Kable Telerium Q Black II => Dali Rubicon 8.
Cambridge Audio CXN=>XLR=>Cambridge Audio CX80=>Kable Telerium Q Black II => Dali Rubicon 8.
- Regsoft
Pozostało: 22d 06h (20-03-2018 21:50:59 CET)
https://www.ebay.pl/itm/SONY-PS-X60-Pla ... 2845506606
Model ceniony (fajne ciężkie ramię z kompletem ustawień i automatyką, mocny i stabilny silnik, sztywna, ciężka plinta z materiału kompozytowego) i dobrze opisany na forum (zerknij w dziale Sony) ... samemu można go w pewnym zakresie serwisować ... części zamienne też stosunkowo łatwe do dostania ... Tak jak napisałem ... ten wygląda przyzwoicie ... kompletny, oryginalny headshell, klapa w niezłym stanie ... reszta (np. stan gumy w zawieszeniu, smarowanie windy itd.) wyjdzie w praniu ... najczęściej do ogarnięcia. Niezmiernie ważna jest jakość pakowania ... to duży i ciężki kawał gramofonu i jeśli nie będzie zdjęty i prawidłowo zabezpieczony talerz, przeciwwaga czy pokrywa to różnie bywa. Jak sprzedawca nie ma doświadczenia to wysyłam mu link do filmu na YT jak to robić. A i tak mimo zabezpieczenia zawsze jest kwestia szczęścia bo w transporcie bywają różne wypadki. Dlatego swoich gramofonów Sony nie wysyłam. Po prostu ...
- Myszor
- Gramofon: Składak
Bardzo fajny soniak. Cena dobra jesli faktycznie sprawny.
Ramie bardziej uniwersalne niz sme3009.
Gdybys kiedys chcial sie bawic w mc to lepszy wybor to sony.
Ramie bardziej uniwersalne niz sme3009.
Gdybys kiedys chcial sie bawic w mc to lepszy wybor to sony.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
- Gramofon: Sony PS-X60
Ufff,
zmęczone oko zarejestrowało cyfry i myślałem, że to godziny a nie dni.
Jeśli kolejna osoba poleca tego Sony to zbliżamy się do końca dyskusji Poproszę kumpla z DE aby się skontaktował ze sprzedawcą i wybadał go na okoliczność, wysyłki i pakowania.
zmęczone oko zarejestrowało cyfry i myślałem, że to godziny a nie dni.
Jeśli kolejna osoba poleca tego Sony to zbliżamy się do końca dyskusji Poproszę kumpla z DE aby się skontaktował ze sprzedawcą i wybadał go na okoliczność, wysyłki i pakowania.
Sony PS-X60, Ortofon OM10, Exalibur PhonoStage Dariusz Kulesza
- Biogon
- Gramofon: składak
Ładny skubany
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Oczywiście Soniak w tej cenie jest godny uwagi i jako gramiak dla leniuchów super .... ale, ale zestaw AL z SME i AT w komplecie zdecydowanie bardziej do mnie przemawia . Polecam bo cena jest bardzo dobra.
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Regsoft
Sporo bywalców forum ma ten gramofon. Mnie na tyle przypadły do gustu Soniacze z tym ramieniem, że mam ich trochę więcej niż ma to sens Inne gramofony z cięższym ramieniem tej klasy nie mają autostartu, który dla mnie jest bardzo wygodną opcją ale dla innych ...
... zbędnym "leniwcem" Ale przecież wystarczy przekręcić gałkę na "Manual" i już mamy półautomat z powrotem ramienia
PS. To wszystko są niezłe gramiaki. Każdy ma prawo lubić coś innego. Pewne kwestie są subiektywne a pewne nie. Cena niestety bywa jednak spora. Cokolwiek kupisz to jak nie przepłacisz mocno to po prostu po czasie sprzedasz bez strat jak będziesz miał ochotę na zmiany ...
-
Proszę przyjrzeć się dodatkom,czyli "pędzelek" Michell'a i tzw.damper fluid,a to nie są tanie rzeczy
- decu
- Gramofon: Sansui SR-212
-
- Regsoft
Z automatu manual zrobisz, odwrotnie tak łatwo nie jest ... a że człek już nie najmłodszy ... a i wypić lubi ... to ręka już nie jest jak u snajpera ... automat oszczędza kasę na wymianie zniszczonych igieł
PS. Prawdziwy hardkor nawet windy nie używa !
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3