Mam na imię Wiktor, z wykształcenia politolog/informatyk (tak jakoś wyszło) z zawodu informatyk (administrator systemów i sieci).
Od zawsze lubiłem vintage audio, winyle słucham od jakiegoś czasu. Do tej pory dzielnie służył mi stary polski bernard gs-431 z wkładką audiotechnica at3600, niestety ostatnimi czasy wyzionął ducha (dokładniej silnik)... Postanowiłem kupić coś lepszego, co dobrze skomponuje się wizualnie z moim wzmacniaczem i tak trafiłem na to forum. Po przeczytaniu na internecie( i między innymi tu) kilkudziesięciu wątków, postanowiłem zakupić polecany gramofon saba psp-250.
Jedna sztuka polecana między innymi tutaj zalegała już na allegro od dłuższego czasu, a że pasuje wizualne do mojego rotela ra-1210 (mam nawet dwa takie, piękny klasyk, super dźwięk, dual mono) to za całe 199 zł stałem się jej właścicielem.
Jest w niej zamontowana wkładka audiotechnica at12e i przy okazji pytanie, która z obecnie produkowanych wkładek zagra od niej lepiej, czy może lepiej zainwestować w nową igłę z at12s (shibata) ?
Muzyka jakiej słucham to głównie rock, metal, postpunk, industrial, ale nie zamykam się tylko do tych kategorii, lubię też czasami posłuchać stary pop, dobry rap, hip-hop itp.
Winyli niestety nie posiadam za dużo, na razie kilkadziesiąt sztuk, na dodatek większość to wydania z bloku wschodniego, ewentualnie czasami jakieś bardziej cywilizowane wydania jak uda się tanio wyrwać na allegro

Poza vintage audio mam milion innych zainteresowań, wiadomo książki, komputery, bawię się w geocaching (szukanie skarbów z gps), strzelam z wiatrówki (kiedyś bardziej zawodowo z długiej, teraz pistolet pneumatyczny na 10m), pilotuję model śmigłowca RC, jeżdżę sporo na rowerze (XC), interesuję się motoryzacją, latarkami (sam modyfikuję itd mam 4 sztuki w kolekcji

Saba jeszcze nie doszła, ale jak tylko złapię ją w moje ręce to nie omieszkam wrzucić jakichś zdjęć na forum

To się rozpisałem ...