Jebłem

No na początek to potrzebny Ci wzmacniacz/przedwzmacniacz do którego podepniesz gramofon i później odzepuszacm że przez jakas przejściówkę.adamek03836 pisze: ↑06 sty 2019, 17:58Hej panowie. Jak się takie typowe głośniki komputerowe podłącza do gramofonu?
bardzo prosto.adamek03836 pisze: ↑06 sty 2019, 17:58Hej panowie. Jak się takie typowe głośniki komputerowe podłącza do gramofonu?
Może i będzie działać ale tak jak piszesz nie będzie to jakieś dobre brzmienie. Szczególnie że za 500 zł to naprawdę da się kupić jakiś w miarę wzmacniacz (przy odrobinie szczęścia) i jakieś kolumny do tego.klaus1973 pisze: ↑25 sty 2019, 20:52bardzo prosto.adamek03836 pisze: ↑06 sty 2019, 17:58Hej panowie. Jak się takie typowe głośniki komputerowe podłącza do gramofonu?
Kup głośniki aktywne wyposażone w 2xRCA to wystarczy. Będą pewnie w komplecie.
Kup najprostsze nowe do 500 zł 2x30 W.
będzie to grało. Nie jest to może rozwiązanie które pozwoli słuchać muzyki z dobrym brzmieniem, ale będzie działać.
No właśnie nie wystarczy. Przynajmniej w kontekście tak postawionego pytania. Nie wiemy czy gramofon ma wbudowane pre, a to definiuje czy Twoje rozwiązanie ma sens. Bez niego konieczny jest zewnętrzny pphono. Tak jak pisze Dot.
Wystarczy przecież napisał: Kruger Matz KM0516. Rozumiem że sprawdzenie co to za gramofon w dobie internetów to już wysiłek ponad ....
wybacz nie zauważyłem że to rok minął.metallsnow pisze: ↑27 sty 2019, 20:23@klaus1973
O K&M pisał prix, adamek03836 nie napisał jaki gramofon. Stąd mój komentarz. Jeżeli chodzi o ten sam to oczywiście masz rację. Ale od pierwszego zapytania minął rok, więc przypuszam że chodzi jednak o inny model.
Adamek możesz napisać o jaki gramofon Ci chodzi?