Winyle i wino
- SimonTemplar
Re: Winyle i wino
Tak. Rekreacyjnie. Trasy są mało wymagające ale ładne. Jest jeszcze w pobliżu Czarna Góra i inne. Niestety z tych miejsc nie korzystałem.
- SimonTemplar
Weekend czas rozkręcić na ostro i odreagować. Volume na 12-stą
:
RED HOT CHILLI PEPPERS - CALIFORNICATION
a do tego koniecznie na czerwono i z kwasem:
Villa Cafaggio Chianti Classico
2014 D.O.C.G. z czarnym kokotem jak z teleranka
gwarantem najlepszego Chianti
.

RED HOT CHILLI PEPPERS - CALIFORNICATION
a do tego koniecznie na czerwono i z kwasem:
Villa Cafaggio Chianti Classico
2014 D.O.C.G. z czarnym kokotem jak z teleranka

-
- Gramofon: Technics SL Q2
Widzę Simon że nieźle się wkręciłeś w Chianti. Ja wczoraj bąbelki znaczy się Cava, ale za szybko weszło, zdjęcia nawet nie zdążyłem zrobić 

- SimonTemplar
Trochę tak ale tylko w celach naukowo-poznawczych
Zgłębiam temat
Od dzisiaj przesiadka na białe dla odmiany na miesiąc lub dwa.
Bąbelki są spoko - okazja jakaś była ? coś się urodziło ?

Bąbelki są spoko - okazja jakaś była ? coś się urodziło ?

-
Nie było specjalnej okazji... Ukochana uwielbia i takie przedłużenie walentynek
PS. Ja bąbelki też lubię

PS. Ja bąbelki też lubię
- SimonTemplar
Jest plan na weekend do wyrobienia
Białe - "Dziki Białas" 2017 bo starsze w tym przypadku niewiele wnosi - orzeźwiające do obiadku.
Czerwone - "Colle Marrone Appassimento" w promocji było
ALE dooobre, nie pierwszy już raz po nie sięgam- słodko ostre z wykopem do odsłuchów
.

Białe - "Dziki Białas" 2017 bo starsze w tym przypadku niewiele wnosi - orzeźwiające do obiadku.
Czerwone - "Colle Marrone Appassimento" w promocji było

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Sajmon to Ty już zdrowiuśki jak ryba jesteś
Nie bardzo mi się chce fotę robić, ale obrabimy właśnie po lampce włoskiego jakiegoś pod Eltona Johna.. aha skończyło się ...zacne i lekkie ale jak nie ma, to nie ma co pisać

Nie bardzo mi się chce fotę robić, ale obrabimy właśnie po lampce włoskiego jakiegoś pod Eltona Johna.. aha skończyło się ...zacne i lekkie ale jak nie ma, to nie ma co pisać

- SimonTemplar
-
Simon muszę do Ciebie dołączyć, bo tylko Ty ciągniesz ten wątek. Piękna pogoda dziś, ciepło to pora na białe. Dziś na "rozkładzie" alzackie, z francuskiej strony Renu, Pino Gris. Nie jest tanie, kupiłem przed Świętami w promocji, czekałem na fajną pogodę i się doczekałem. Naprawdę świetne!!
- SimonTemplar
Czołem. Trochę ostatnio zaniedbałem. Tak Pogoda dziś boska, ja nadaję z UK i dziś szok +18. Właśnie zasiadłem do odsłuchów po spacerowaniu. Teraz wino kobiety i śpiewcris_wilu pisze: ↑07 kwie 2018, 16:15Simon muszę do Ciebie dołączyć, bo tylko Ty ciągniesz ten wątek. Piękna pogoda dziś, ciepło to pora na białe. Dziś na "rozkładzie" alzackie, z francuskiej strony Renu, Pino Gris. Nie jest tanie, kupiłem przed Świętami w promocji, czekałem na fajną pogodę i się doczekałem. Naprawdę świetne!

A! się mi przypomniało że Francuzi też majo swe oznaczenia certyfikacji produktów AOC czy jakoś tak

-
Zgadza się. Nie jestem pewien czy to właśnie Francuzi nie byli pionierami w certyfikowaniu jakościowych win, bo system AOC (Apelation d'Origine Controlee) wprowadzili w latach 30 XX w. To wino oczywiście pochodzi z apelacji alzackiej. Naprawadę polecam!!! Fajnie że u Ciebie na Wyspach też pogoda dopisujeSimonTemplar pisze: ↑07 kwie 2018, 17:31A! się mi przypomniało że Francuzi też majo swe oznaczenia certyfikacji produktów AOC czy jakoś tak

- SimonTemplar
Moser XV Cabernet Sauvignon
Producent: Chateau Changyu Moser XV Co. Ltd China.
No karkołomne zadanie miałem wczoraj Panowie
Zmierzyłem się ja a raczej moja wątroba z chińskim winem. A jak! Się na świat nie ma co zamykać. Przeżyłem
I jestem zaskoczony
bo smakowało inaczej, ciekawiej niż normalne C.S. = bardzo dobrze!
Gonią świat chłopaki na każdym polu jak widać.
Jest to dobry przykład że warto sięgać/próbować i dawać szansę innym produktom a nie tylko znanym i wychwalanym pod niebiosa.
Producent: Chateau Changyu Moser XV Co. Ltd China.
No karkołomne zadanie miałem wczoraj Panowie

Zmierzyłem się ja a raczej moja wątroba z chińskim winem. A jak! Się na świat nie ma co zamykać. Przeżyłem

I jestem zaskoczony

Gonią świat chłopaki na każdym polu jak widać.
Jest to dobry przykład że warto sięgać/próbować i dawać szansę innym produktom a nie tylko znanym i wychwalanym pod niebiosa.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Chylę czoła przed odwagą, ja jednak mam układ z wątrobą, więc pozostanę w kręgu bardziej konserwatywnym 

- SimonTemplar
Nowi na rynku mają ciężko a jak do tego są z Chin to się muszą ekstra namęczyć coby ich doceniono
.
Podobne doznania i przemyślenia miałem jak mój dobry kolega, pasjonat i nie boję się go nazwać znawca whisky, poczęstował mnie właśnie chińską "łychą". Wiedział drań że już swoje co nieco wiem w temacie tego trunku i drań upajał się tym jak mi gały wylazły ze zdziwienia po pierwszym łyku. Od tamtego czasu przestałem patrzeć tylko na włoską, francuską czy szkocką półkę

Podobne doznania i przemyślenia miałem jak mój dobry kolega, pasjonat i nie boję się go nazwać znawca whisky, poczęstował mnie właśnie chińską "łychą". Wiedział drań że już swoje co nieco wiem w temacie tego trunku i drań upajał się tym jak mi gały wylazły ze zdziwienia po pierwszym łyku. Od tamtego czasu przestałem patrzeć tylko na włoską, francuską czy szkocką półkę

- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Pewnie dlatego że jest w nim cała tablica MendelejewaSimonTemplar pisze: ↑14 kwie 2018, 23:10Zmierzyłem się ja a raczej moja wątroba z chińskim winem. A jak! Się na świat nie ma co zamykać. Przeżyłem
I jestem zaskoczony bo smakowało inaczej, ciekawiej niż normalne C.S. = bardzo dobrze!

Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection