Peter007 pisze: ↑14 lut 2018, 21:13
Coraz większe mam wrażenie, że tu chodzi tylko o popisanie się zasobnością portfela. Trochę to płytkie ale ten typ tak ma. Porównania z motoryzacją dobrze to pokazują. Gość, który sra kasą kupi ładny plastikowy superwóz i będzie się śmiał z posiadacza amerykańskiego klasyka z lat 60tych z widlastą ósemką. Problem w tym, że ten co ma ten plastikowy superwóz (który zazwyczaj przerasta jego umiejętności) śmieje się sam (no może jeszcze jego równie plastikowa lala) z tych klasyków a cała reszta motoryzacyjnego świata śmieje się z tych nadzianych co mają ale nie wiedzą po co.
no i nie trafiłeś, bo akurat uwielbiam klasyczną motoryzację, sam mam Polskiego Fiata 126p '76 i jak sobie zadasz trochę trudu, to znajdziesz jego zdjęcia na forach, konkursach i w relacja z międzynarodowych zlotów na których zdobył I miejsce, nick mam ten sam, nie podszywam się pod przeróżne "Gramofoniki". Nie kupuję bezpłciowych wyrobów samochodopodobnych z Japoniii i Niemiec. Kasa jest ważna, ale nie najważniejsza.
Moją myślą było pokazanie osobom odwiedzającym to forum i po skompletowaniu toru analogowego poszukującym dobrego CD, że świat nie zatrzymał się na latach '80, odtwarzacze ewoluowały i są LEPIEJ BRZMIĄCE, mimo, że nie mają zaawansowanych technonielogicznie napędów, bo jak sami mówicie o gramiakach: gramofon tylko kręci płytę, w CD jest podobnie i pomijając jakieś dezele i niewypały przeskakujące na rysach i nieczytające CD-R, to napęd jest mi kompletnie obojętny, a jeśli ten z PC się dobrze spisuje, to dlaczego nie ma być zamontowany w hi-endzie, gdzie resztę toru skonstruowano bez oszczędności?
Jak jakiś nowicjusz przez przypadek odwiedzi temat "jaki odtwarzacz CD", to może mieć wrażenie, że grzebiąc w śmietniku znajdzie najlepsze brzmienie, a tak prosto zwyczajnie nie jest. Korzystam z tego forum, by się dowiedzieć o gramofonach, bo jest to dla mnie terra nova, w sumie ciekawe rzeczy tu piszecie, jednak nt. CD się kompletnie, kategorycznie nie zgadzam i będę to głośno mówił. Na szczęście większość osób poszukujących dobrze grającego CD nigdy tu nie zaglądnie, bo są fora poświęcone tej tematyce, gdzie ludzie mają światlejsze poglądy na ten temat.