nawet nie czytałem kiedy przyjdzie, jak w marcu, to pewnie statkiem popłynie, w takim razie miesiąc słuchania na zamienniku z eBaya-jednak się na coś przydał.
miesiąc słuchania na zamienniku z eBaya-jednak się na coś przydał.
Wyrobisz sobie bardziej zdanie na jego temat...
BTW: ja zmieniłem zamierzenia i postanowiłem nie kupować kolejnej VN35HE - wierzę szeryfowi na słowo, że jico gra lepiej od tej a north. Mam jedną w zapasie i trochę słuchania przede mną...
Kasę przeznaczę na co innego, że tak powiem Demona...
Mam dylemat.
Moja wkładka na oryginalnej igle gra generalnie lepszym dźwiękiem niż nówka HE od north.
Jak pisałem wcześniej na oryginalnej mam czasem na niektórych płytach wyraźnie słyszalne takie jakby "harczenie" na wysokich.
Podmieniłem igłe na nówkę HE od North i jest gorzej. Harczenia nie mam, ale wszystko jest jakieś takie płaskie i wygaszone. Pogorszyła się scena (wzdłuż), gorsze są skraje pasma - góra jest wytłumiona w stos. do oryginału. Dźwięk jest przykryty lekkim kocem.
I nie wiem czy ta igła tak ma czy coś mam próbować z tym zrobić. Na razie sprawdziłem nacisk i w obu jest taki sam tj. 1,25g.
Chyba oddam tego northa, zwłaszcza że kupiłem HE od jico...
Też mam taką nadzieję
Co do northa, to może to nie jest HE... tylko wsadzili jakąś zwykłą, po igle tego nie widać a pudełko nie było w żaden sposób zabezpieczone przed otwarciem.
mirhon pisze:
Moja wkładka na oryginalnej igle gra generalnie lepszym dźwiękiem niż nówka HE od north.
Mam jeszcze jedną v15III z oryginalną igłą i to gra jak Szczur a nie żadne tam zamienniki Faktycznie czasami trochę ostra ale zasadniczo muzykalnie. W porównaniu z SAS nie było wielkiego wow na rzecz tego drugiego co dopiero jakieś north. Fakt SAS nieco poukładał całość ale zabił ten dynamit. Wkładka dla rockmanów
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
Co do northa, to może to nie jest HE... tylko wsadzili jakąś zwykłą, po igle tego nie widać a pudełko nie było w żaden sposób zabezpieczone przed otwarciem.