Mocno kolorowany ("muzykalny") i mniej szczegółowy dźwięk? Większa tolerancja dla uszkodzeń?
Coś takiego

"Lepiej" to mocno subiektywna sprawa.
Dlaczego? To nie do końca tak jak z tranzystorami i lampami

Mocno kolorowany ("muzykalny") i mniej szczegółowy dźwięk? Większa tolerancja dla uszkodzeń?
"Lepiej" to mocno subiektywna sprawa.
Dlaczego? To nie do końca tak jak z tranzystorami i lampami
To chyba się wyleczyłem z denona... zwłaszcza w aspekcie "mniej szczególowy"
Czyli jest jak z winem (kobietami) - tj. kwestia gustu ?
Wyrwałeś z kontekstu - odnosiłem się do konkretnego pojedynku: Shure V15 vs Denon DL-103R (post #24)
ahaja pisze: ↑03 maja 2014, 18:33W kwocie zbliżonej lub wyższej do/od DL103 jest ... tylko DL103.
Super szczegółów nie będzie ale muzykalność jest pierwszej klasy.
Wyżej już masz np Ortofona z nowej serii Quintet. Jak gra to zapytaj Carpentera.
Trochę więcej kosztuje AT OC9 II. Żeby ją przeskoczyć musiałbyś wydac ... ze 2-3 razy tyle. Mówię o słyszalnym progresie a nie o zastanawianiu się ...
To najtańsze opcje.
A - o MCHO zapomnij. Szkoda napędu i ramienia.
Shure - nie ma znaczenia jaki i z jaka igłą nie jest partnerem dla tych wkładek. Żadnym.
============================================================================
Nie wydaje mi się to optymalną zagrywką jeśli pasował do Szczura ... ale nie znam gramiaka ...
Denon tak ... ale DL-301 MK2 ...
Przemyśl 301-kę ... moim zdaniem nie zabraknie Ci szczegółów (lżejszy hipereliptyk na mniejszym nacisku) ...
Tak.
Pewnie coś się znajdzie, ale z drugiej strony zakładam że na V15 III nie masz neoSASa czy czegoś podobnego
Nadal podtrzymuję pytanie.
Czyli... to tak naprawdę Krzyśka opinia, a nie Twoja
Patrzysz w złe miejsce, ale fakt faktem AT obecnej generacji grają przede wszystkim jasno, a nie ciemno.
Masz rację, zwłaszcza że jedzie do mnie zmówiona JICO HE.
Osobiście nie popieram tej Twojej nagonki na 103-kę i jeśli musiałbym się zdecydować na jedną wkładką na "bezludnej wyspie z PUA-7" to byłby to właśnie Denon DL-103R. Na pewno nie jest idealna a i sporo zależy od reszty toru, ale w jej kategoriach cenowych jak na razie najmniej mi "brakuje" czegokolwiek w dźwięku. W planach mam jeszcze parę testów, ale cudów się już raczej nie spodziewam
Nie dane mi jeszcze było słuchać 103R na PUA-7
Strzał w dziesiątkę. Nic dodać, nic ująć. Wzmiankowana wkładka DL-103R wyjątkowo zgrała się z moimi oczekiwaniami tytułem estetyki brzmienia oraz kształtowania dźwięku. Znakomicie udało się nam wespół osiągnąć, doskonale zgodny stan w zakresie oczekiwań i możliwości.