ok panowie kupiłem pokrywę ale pochodzi ona od innego patefona gabaryty zewnętrze ok ale problem z mocowaniem
tak to to wyglada
czy macie jakieś pomysły jak i co przerobić w nowej,
czy po prostu odsprzedać vel zwrócić , ???
Chyba się nie kalkuluje tej przerabiać, musiałbyś jakoś przesunąć mocowanie zawiasu / podcięcie? Nie bardzo to widzę no bo są już otwory, to trzeba by je najpierw uzupełnić.
A na oryginalną zaraz się ktoś znajdzie chętny.
eh szkoda bo cała jest , w takim razie ląduje w odp dziale, a ja szukam dalej
a sie ucieszyłem jak małe dziecko, bo gabaryty pasowały odłegłosć mocowania zawiasu od boku , eh nie pomyśłaem o głębokości
Przypadkiem wpadł mi w ręce ten specyfik.
Zaaplikowałem na pokrywę Soniacza, dość mocno zużytą i porysowaną.
Konsystencja mleczka cif, wciera się mikrofibrą do sucha.
Efekt mnie zwalił z nóg. Nie wygląda jak nowa ale ze 20 lat ubyło.
Przypadkiem wpadł mi w ręce ten specyfik.
Zaaplikowałem na pokrywę Soniacza, dość mocno zużytą i porysowaną.
Konsystencja mleczka cif, wciera się mikrofibrą do sucha.
Efekt mnie zwalił z nóg. Nie wygląda jak nowa ale ze 20 lat ubyło.
Podzielę się z wami pewnym doświadczeniem. Kolega z pracy zajmuje się szeroko pojętym auto-detalingiem. Kiedyś już mi polerował pokrywę gramofonu, ale po jakimś czasie znowu zrobiła się szara od mikrorysek. Niedawno sobie zaszalałem i kupiłem nowy gramofon i bardzo mnie zabolało, gdy zobaczyłem, że po starciu kurzu ściereczką z mikrofibry pojawiły się ryski. Zaproponował mi zabezpieczenie jej powłoką ceramiczną. Nie wiedzieliśmy jak to wyjdzie na tak delikatnym plastiku, więc na próbę dałem mu pokrywę ze starego gramofonu. Dostałem ją z powrotem parę dni temu, ustawiłem w słonecznym miejscu i codziennie przez parę minut "tarłem" ją ściereczką. Wiadomo, nie sypałem tam piachu, po prostu zasymulowałem sobie parę tygodni/miesięcy normalnego użytkowania. Efekt jest bardzo pozytywny. Wygląda lepiej niż nowa pokrywa, z której ścierałem kurz tylko kilka razy i to bardzo delikatnie. Po świętach oddam mu drugą do zabezpieczenia. Nie chce nikogo reklamować. Butelka tej ceramiki kosztuje kilka stówek, ale jeżeli ktoś ma w swoim mieście firmę, która się tym zajmuje to myślę, że warto spróbować! Producent specyfiku pisze, że jedna aplikacja to do 5 lat ochrony. Ale oni to liczą dla samochodu, więc myślę, że dla gramofonu będzie dużo dłużej.
Teac TN-550, AT 100E, Technics SL-23A, Shure M44G, Marantz PM6006, Dali 400.