metallsnow pisze: ↑28 sty 2018, 15:49To podłącz to pre z tym gramofonem pod aux/reserve u siebie, i będziesz miał odpowiedź
No tej konfiguracji nie sprawdziliśmy i już nie sprawdzimy, ponieważ pierwszy preamp miał wejście/wyjście DIN, ale potem tak jak pisałem kolega przerobił kable w gramofonie więc kolejny pre już tylko chinch ma czyli u mnie nie sprawdzę już niestety.SimonTemplar pisze: ↑28 sty 2018, 15:29A próbowałeś jeden z tych wadliwych pre podłączyć u siebie z twoim gramofonem (nie philipsem) i twoim wzmakiem?
Co do prawidłowości połączenia, bo wiele osób to sugerowało to jestem pewien w 100%, że było to zrobione prawidłowo, ja w swoim życiu miałem już trochę różnych sprzętów, a kolega to gra w zespole, więc raczej wiemy jak kebelki wpinać

Właśnie rozmawialiśmy przez telefon i okazało się, że kolega wytrzasnął skądś kolejny wzmacniacz Pioneera (tym razem A-305R) z wyjściem phono no i oczywiście działa. Kolega szczęśliwy i raczej nie zamierza dalej drążyć tematu, zapowiedział, że jutro odsyła pre do wamatu więc pewnie nigdy nie dowiemy się jak było naprawdę, a szkoda ...
Dzięki wszystkim za rady