Płyty DOL
-
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Ja pierDOLe
W zasadzie tak.
Również materiał, którego prawa autorskie przeszły do domeny tzw. publicznej, może być i jest wydawany.
Takie czasy. Globalizacja rynku i popyt na bylejakość czynią swoje.
Niestety tych wytwórni jest więcej. Za chwilę czeka nas zalew tego typu wydań z krajowej TAKT - widziałem już przygotowywany cały katalog Black Sabbath .. straszne.
Trzeba jednak odnotować fakt, że nie wszystkie tego typu realizacje są złe. Jest parę chlubnych wyjątków z materiałem remasterowanym, który został staranne wydany.
Również materiał, którego prawa autorskie przeszły do domeny tzw. publicznej, może być i jest wydawany.
Takie czasy. Globalizacja rynku i popyt na bylejakość czynią swoje.
Niestety tych wytwórni jest więcej. Za chwilę czeka nas zalew tego typu wydań z krajowej TAKT - widziałem już przygotowywany cały katalog Black Sabbath .. straszne.
Trzeba jednak odnotować fakt, że nie wszystkie tego typu realizacje są złe. Jest parę chlubnych wyjątków z materiałem remasterowanym, który został staranne wydany.
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
- Regsoft
- Myszor
- Gramofon: PD-300
-
Mnie to też wkurza niemożebnie. No ale nic się z tym nie zrobi. Trzeba zawsze sprawdzać co się kupuje, żeby nie wtopić z takim wydaniem z mp3.
-
Moje wkurzenie siega zenitu gdy widze te plyty w cenach naprawde premium np to: http://www.empik.com/coltrane-john-blue ... 7,muzyka-p
Łatwo sie wpierDOLic. Uwazajcie!
Wlasnie porownalem sobie moja wpadke z Midnight Blue Kenny Burrella z wydawnictwem Blue Note. Tragiczna przepasc.
Najagorsze jest to ze te plyty maja poligrafie w super jakosci i wydawane sa na winylu 180g.
Nie dajcie sie wpierDOLic
Łatwo sie wpierDOLic. Uwazajcie!
Wlasnie porownalem sobie moja wpadke z Midnight Blue Kenny Burrella z wydawnictwem Blue Note. Tragiczna przepasc.
Najagorsze jest to ze te plyty maja poligrafie w super jakosci i wydawane sa na winylu 180g.
Nie dajcie sie wpierDOLic
- Moines
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie. Byłoby to potencjalnym działaniem na szkodę wydawcy. Z uwagi na miłość własną wolę by wystąpiono z roszczeniem wobec firmy Google, której produktu możesz (ale nie musisz), użyć we własnym zakresie.
Ze swej strony nie mogę w żaden sposób potwierdzić, że wzmiankowane w opisanej postaci wydawnictwa, ukażą się na rynku. Tak im dopomóż Bóg.
Ze swej strony nie mogę w żaden sposób potwierdzić, że wzmiankowane w opisanej postaci wydawnictwa, ukażą się na rynku. Tak im dopomóż Bóg.