chłodzenie wodne...
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Re: chłodzenie wodne...
Tam do Atari... prawdziwy horror to było wgrywanie i nagrywanie przy spectrumnach od Sinclara 

- Regsoft
Mam Atari 65XE z magnetofonem (Commodore z resztą też). Nawet w użyciu aktualnie u młodszego syna. Coś próbuje dłubać w Basic mając z tego niezły ubaw ...

Życia nie zna ten co nie dostał 8-bitowca BEZ magnetofonu i musiał sam sobie napisać, przepisywać do zeszytu i wklepywać gry

- dale
A ja takiego nauczyciela informatyki - pierwsze zderzenie z komputerem, elwro 800 junior

Animację śmigłowca robiłem przez miesiąc - na kartce i układem współrzędnych

A potem mnie nauczyciel wywalił z zajęć - bo śmigłowiec rozbijał się i na jego miejscu pojawiała się gustowna mogiła pod brzózką...
No przecież kogoś na nagrobku musiałem wpisać...
Wielka mi afera ...

- Regsoft
Nic nie kumasz. Jak wklepując czwartą stronę A4, zapisaną ołówkiem na papierze w kratkę, zazdrościłem gumiakowcom, że mogli podpiąć się ze starym Kasprzakiem, nie wspominając o puszczaniu softu w radiu

U mnie to był notoryczny brak odpowiednich funduszy strukturalnych

- dale
Kumam, kumam. Klepałem i ja. Tyle że specrum miał sąsiad a elwro było w liceum (na samą końcówkę się załapałem).
Poza tym, jak klepałeś to ewentualnie prąd mógł paść
Za to jak dorwałeś grę np. w 20 częściach i nagle okazywało się że któraś nie wchodzi...
Ech, kupił bym teraz (czyn w afekcie - nie karalny
) commodore 128 D, monitor kolorowy i kilka gier... W takich piratów zagrywałem się nocami. Mapę rysowało się na kilku arkuszach kancelaryjnych posklejanych
ech... czasy...
Panowie, a co polecacie z chłodzenia powietrznego
?
Poza tym, jak klepałeś to ewentualnie prąd mógł paść

Ech, kupił bym teraz (czyn w afekcie - nie karalny

Panowie, a co polecacie z chłodzenia powietrznego

- Regsoft
- dale
Procek i7, obudowa duża... z oknem
Fajnie jak by miało wygląd (co najmniej +5 do lansu
)
Niestety procek starej architektury, więc uzasadnienia w kręceniu nie ma

Niestety procek starej architektury, więc uzasadnienia w kręceniu nie ma

- Regsoft
Który i7 konkretnie?
Ile chcesz wydać?
To nie wiem w czym problem ... od groma mocnych schładzaczy na rynku ...
Jaka płyta?
- dale
Z pamięci nie chcę strzelać
Podam dokładne dane z domu, po 16. Będę bardzo wdzięczny za pomoc przy optymalizacji złomów (miałem dwa identyczne, ale teraz w jednym wymieniłem płytę "bo się spaliła" ...)

- blispx
A nie wiem jeszcze na razie mnie o to nie pytaj, cos na Skylake LGA1151Będziesz szedł w gotowca wodnego, zamkniętego, czy otwarty system z rezerwuarem itp?
lm_sensors- temperatury i napięcia, nvidia_utils- temp. grafika i starcza, ale ja nie używam winzgrozyPanowie, czego używacie do szeroko rozumianej diagnozy kompa? Pod kątem optymalizacji wydajności. Bo ja mam wrażenie że częśc popularnych programów niektóre dane przekłamuje.
dalej to jeszcze automatyczny TRIM na SSD podpięty do LVM, tak bo filesystem mam szyfrowany cały
odczytanie vendor z DMI też mam, to co w systemie się kałata to już perf'em + iostat, to już na poziomie kernela
diagnoza dysków backup talerzowych smartctl, pamięci- memtest
Brak diagnostyki grafiki pod kątem wydajności ale ja i tak nie gram więc mnie to loto
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- dale
Panowie, nie poszaleję bo mam tą płytę: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb ... us3l_10#sp
procek Właściwości CPUID
CPUID: producent GenuineIntel
CPUID: nazwa procesora Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860 @ 2.80GHz
CPUID: nr wydania 06E5h
Przynajmniej tak twierdzi aida... Jak znacie jakiś inny program robiący raport, chętnie sprawdzę i podeślę.
Dziękuję z góry za pomoc.
procek Właściwości CPUID
CPUID: producent GenuineIntel
CPUID: nazwa procesora Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860 @ 2.80GHz
CPUID: nr wydania 06E5h
Przynajmniej tak twierdzi aida... Jak znacie jakiś inny program robiący raport, chętnie sprawdzę i podeślę.
Dziękuję z góry za pomoc.
- blispx
Ja swego czasu zakupiłem płytę główną od Supermicro pod desktop w Stanach, ma to co trzeba bez zbędnych wodotrysków typu UEFI i inne niepotrzebne "bajery". Miałem ją pod Haswell'em teraz chcę kupić taką z podstawką na LGA1151
Aida pod win jest ok, pokazuje to co ma pokazywać info o sprzecie DMI i z tego co pamiętam temperatury i napięcia, ale diagnostyki na tym nie zrobisz bo to nie do tego służy, pytanie co tam chcesz jeszcze diagnozować
Aida pod win jest ok, pokazuje to co ma pokazywać info o sprzecie DMI i z tego co pamiętam temperatury i napięcia, ale diagnostyki na tym nie zrobisz bo to nie do tego służy, pytanie co tam chcesz jeszcze diagnozować
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- dale
W sumie to chodziło mi o dokładne informacje ale już ściągnąłem kilka różnych pchełek z dobrych programów i coś tam wyświetliło się.
Ale zasadniczo muszę chłodzenie zmienić, bo teraz mam po I5 i nie daje rady - 50 stopni na 4 rdzeniach przy samym youtube...
Ale zasadniczo muszę chłodzenie zmienić, bo teraz mam po I5 i nie daje rady - 50 stopni na 4 rdzeniach przy samym youtube...