wydra pisze: ↑17 sty 2018, 12:33
i koszta i wielkosc plytki znacznie rosna wiec i potencjalnych klientow jest mniej
O kosztach i rozmiarach już pisaliśmy, ale założenie że "im większy koszt tym mniej potencjalnych klientów" jest arcy-zabawny jeśli bierzemy pod uwagę że ten większy koszt wiąże się z większą uniwersalnością rozwiązania. Uniwersalnością, po którą można sięgać komercyjnie dopiero przy zupełnie innej półce cenowej.
i tak za sama plytke zeby mi sie to oplacalo bede musial brac 400zl za mniej to gra nie warta swieczki
No i słusznie, całkiem spoko.
Sama opcja MM fajnie ktos ma MM chcialby MC i juz lipa trzeba drugie urzadzenie lub isc do konkurencji gdzie maja wszystko.
Wszystko zależy od tego czy chcesz oferować coś porządnego czy małpować konkurencję.
Jak ktoś świadomie idzie w MC to przecież nie tylko o preamp musi się martwić

A biorąc pod uwagę ceny wkładek MC to czy naprawdę problemem jest to czy nasz tani preamp jest "do wszystkiego" czy tez nie?
Kwestia mocno dyskusyjna IMHO.
Oczywiście pomysł na rozdzielenie MM i MC na oddzielne produkty to też tylko sugestia.
I uwierz mi ze wiem jak to wszystko dziala chce znalesc zloty srodek.
Nie widać właśnie żebyś wiedział jak to wszystko działa. Z jednej strony chcesz robić po swojemu, a z drugiej robić to co inni, a jak rozmawiamy o kwestii trzeciej, by przy okazji zapchać pewną lukę na rynku to już jest ciężko
Ale moze warto te rozmowy i krecenie nosem zostawic jak sie jednak to poslucha.
To jest kwestia poboczna.
Wiem ze wszeflem tutaj z butami ze swoim pre gdzie jest tutaj kilka urzadzen zrobionych przez forumowiczow i maja sie dobrze i sa same ochy i ahy. Ale wiekszosci z was w parade raczej nie wchodze bo oferujecie pre lampowe a widze ze ludzie co lubia lampy to nic poza tym nie istnieje wiec raczej tutaj duzej konkurencji nie robie.
Jeśli szczerze tak myślisz to Ty serio nic nie rozumiesz...

Aż się płakać chce.
Darujmy już ten temat modyfikacji bo widać że nie zajedziemy. Nadajemy na innych falach.
Ja tylko dzielę się pomysłami. Jak najbardziej możesz je olać i nie będę miał Tobie za złe