Na Allegro widzę trzy igły ... dwa sferyki: szary North, czarny Wamat i eliptyk zielony Wamat ...
Na Jico dwie ... na lpgear kilka ... w cenie 35-45 USD ...
Wojtek sugeruje przejście na Ortofona.
Pytanie jak ten OM 10 ma się do innych igieł JVC

ja mam ten przezroczysty zółtawy
Pytanie nie dotyczy "wamatowskiego eliptyka" tylko potencjalnie lepszego. Wojtek sugeruje wymianę na Ortofona więc jak nie będzie konkretnej informacji o innych opcjach JVC to pewnie tak to trzeba zrobić ...
Słuszna uwaga. Nie każdy musi lubić brzmienie np. Ortofona czy AT. I to już trudniej przewidzieć niż spasowanie rezonansu z ramieniem ...
A to przepraszam, nie wiem czemu ale wywnioskowałem że Autor wątku rozważa zakup między wamatowym zamiennikiem a OM10.
Myślisz że jest inny niż sferyk z Wamat? Bo ja nie
Koledzy podali lepsze igły, ale jak się jeszcze doliczy wysyłkę to ich cena zbliży się do ceny dostępnej w kraju wkładki OM 10.Arkadiusz.01 pisze: ↑20 gru 2017, 12:35I pojawia się pytanie - igła czy raczej wymiana wkładki np na Ortofon OM 10. Kluczowa kwestia co zagra lepiej.
do tej wkadki jest spory wybór tanich sferyków ,różnią sie kolorem to chyba nie ten sam producent
No pewnie ,lepiej om10 - w tej cenie nie ma sobie równych
Ja się może czepiam, ale wiesz kolego Arku, przyszły rok to już za 11 dni będzie
Nota bene chyba najatrakcyjniejszą cenę na OM10 ma... Wamat właśniePhantomLord pisze: ↑21 gru 2017, 08:29jak masz do wyboru tanią igłę z wamatu albo nową wkładkę OM10 to bierz to drugie bez większego zastanawiania.