No cos Ty nie mój, zdjęcie z internetów , ja mam smutnego Fiszera nadal

A czarny ladniejszy dla mnie też , ale zaskoczylo mnie ze sa i białe (bardziej żonie bym białego kupił)

Cudo! Prze-czołg jest. Ten to ma lufę
Ty to masz dopiero rodzinkę - SONIDO
Miałem przyjemność kalibrować. Ramię chodzi jak złoto.
Ogarnij sobie złocony to może przekonasz żonę że Kenwood ma coś w sobie
To charliez jeszcze się nie naumiał?
Nie tylko. Ale nie sprawdzałem że igła oryginał bo mało czasu wczoraj było. Czekam na odsłuchy
Jakby wszyscy mądrzy i spostrzegawczy byli to nie byłoby nam to forum potrzebne
Co jest trudniejszego w ustawianiu ramienia w Goldenie?charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 11:32szczególnie że wygląda to DUZO lepiej i łatwiej niż w Goldenie.
A na Dualu grała ta wkładka? Bo jak nie, to ocena ramienia i napędu przez pryzmat wyciągania niedoskonałości płyty to trochę karkołomne zadanie. Może grać lepiej/gorzej ze względu na niespasowanie wkładki rezonansowo.charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 11:32owiem jedno - uważam, że ta wkładka brzmi BARDZO dobrze (doskonale też 'wybiera' i obnaża niedoskonałości i ryski na płytach). Nie wiem na ile kwestia to lepszego ramienia/napędu niż w Dualu
Dziękiolsza84 pisze: ↑20 gru 2017, 11:51charliez88: bo nie miałem okazji bo rzadziej zaglądam ostatnio. Gratulacje! Bardzo fajna maszyna!![]()
Co jest trudniejszego w ustawianiu ramienia w Goldenie?charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 11:32szczególnie że wygląda to DUZO lepiej i łatwiej niż w Goldenie.
A na Dualu grała ta wkładka? Bo jak nie, to ocena ramienia i napędu przez pryzmat wyciągania niedoskonałości płyty to trochę karkołomne zadanie. Może grać lepiej/gorzej ze względu na niespasowanie wkładki rezonansowo.charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 11:32owiem jedno - uważam, że ta wkładka brzmi BARDZO dobrze (doskonale też 'wybiera' i obnaża niedoskonałości i ryski na płytach). Nie wiem na ile kwestia to lepszego ramienia/napędu niż w Dualu
Z mojej perspektywy znawcy to widać gołym okiem na zdjęciu, ale jeśli chcesz być podwójnie pewien to zdejmij headshell i zobacz jakie są oznaczenia od spodu na obudówce igły. Może być np. 15XE, 20SL/SLa/SS. Jak nie ma nic no to jednak nieoryginalna i ktoś jedynie podmienił osłonkę z oryginalnej.
Zawsze możesz przewiesić i sprawdzićcharliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 11:32Nie wiem na ile kwestia to lepszego ramienia/napędu niż w Dualu
Też nie wiem jaką to ma masę efektywną, ale zakładając: jeśli nie jest za ciężkie na AT20 to raczej nie jest też za ciężkie na Ortofona OM - a skoro sam ahaja kalibrował to chyba sam by zwrócił uwagę gdyby coś było nie takcharliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 11:32Nie sprawdzałem jeszcze - nie za ciężkie będzie ramię np. pod OM30?
Jeszcze lekkiego ramienia chyba na oczy nie widziałeś, ale rozumiem
Też jestem ciekawcharliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 12:01Co do porównan - na Dualu tej AT nie grałem, podobnie jak OM30 na Kenie. Pewnie po świętach bedzie chwila na takie zabawy dopiero.
Jeśli jest to oryginalna Shibata to będzie to szlif bardziej klasy OM 40 niż OM 30, stąd też większe wyczulenie na niedoskonałości.charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 12:01A że wynajduje niedoskonałości na płycie to już uwaga dodatkowa
Tego akurat bez specjalistycznej aparatury nie stwierdzisz. Chociaż nigdy nie słyszałem aby Dual stworzył jakiś mało prezycyjny AS
A może to nie wada akurat?charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 12:01generalnie to ramię jest takie leciutkie i mam wrażenie, że małe drgniecie wybija je z równowagi. W Kenie wszystko jest takie... jakby to rzec - solidniejsze, sztywniejsze, bardziej precyzyjne.
Pamiętaj, że w Dualu masz ramię kardanowe, łożyskowane żyroskopowo w 4 punktach, zbalansowane dynamicznie w 2 płaszczyznach = świetny tracker. O braku precyzji nie może być mowy.charliez88 pisze: ↑20 gru 2017, 12:01W Kenie wszystko jest takie... jakby to rzec - solidniejsze, sztywniejsze, bardziej precyzyjne