Chciałbym wam zaprezentować efekt swojej pracy, która trwała bardzo długo i w tym czasie powstało wiele urządzeń które brzmiały coraz to lepiej, odkąd zacząłem pracować w firmie która produkuje sprzęt audio studyjny i HI-FI, prace nabrały tempa a zdobyta tutaj wiedza pozwoliła dokończyć projekt.
Trochę o brzmieniu i budowie... Zastosowany bufor wejściowy JFET praktycznie nie obciąża wkładki ponieważ ma znikomy prąd wejściowy, więc igła ma bardzo swobodną pracę i odtwarzane kawałki są bardzo dynamiczne i pełne szczegółów. Muzykę z czarnych płyt bardzo ciekawie się słucha. Bardzo duża szybkość opampów (2500V/us) pozwala wiernie odtworzyć najmniejsze drgnięcie igły a z racji że to aktywna RIAA zachować jak najmniejsze przesunięcia fazowe po przejsciu przez NFB. Zastosowałem dużo małych pojemności w zasilaczu co dało bardzo punktowy i mocny bas, ponieważ mamy mniejsze ESR niż przy zastosowaniu dwuch dużych kondensatorów. Zastosowanie dwuch mostków prostowniczych oddzieliło masę od transformatora co bardzo obniżyło brumienie i zakłócenia z sieci przenoszone masą. Brzmienie urządzenia jest mega dynamiczne i pełne szczegółów, bas jest szybki i głęboki, wszystkie płyty które mam zaczęły brzmieć inaczej, ciekawiej, znacznie polepszył się drugi plan i wybrzmiewanie, nie ma tutaj mowy o zmulonym i pełnym zniekształceń dźwięku jak z lampowych preampów.
Kilka zdjęć urządzenia w prototypowej obudowie