Winyle od Takt
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Winyle od Takt
Oferta handlowa to nie tutaj. Wszyscy trzymamy się poniższego regulaminu.
Rabat itp, wykracza już poza ramy tego wątku.
Dział GIEŁDY:
viewforum.php?f=50
Regulamin:
viewtopic.php?f=58&t=1545
Sklepy:
Dot. sklepów
1. Każdy sklep może założyć temat informacyjno-promocyjny jeżeli spełni poniższe warunki:
- W nazwie tematu poda nazwę sklepu
- W pierwszym poście zostanie podany adres rzeczywisty i/lub internetowy sklepu zależnie od charakterystyki sprzedaży
Rabat itp, wykracza już poza ramy tego wątku.
Dział GIEŁDY:
viewforum.php?f=50
Regulamin:
viewtopic.php?f=58&t=1545
Sklepy:
Dot. sklepów
1. Każdy sklep może założyć temat informacyjno-promocyjny jeżeli spełni poniższe warunki:
- W nazwie tematu poda nazwę sklepu
- W pierwszym poście zostanie podany adres rzeczywisty i/lub internetowy sklepu zależnie od charakterystyki sprzedaży
-
- Gramofon: Adam
Ok.. spoko...podsyłam warunki techniczne produkcji płyt winylowych w Takcie...coś dla Wojtusia http://www.takt.eu/wp-content/uploads/d ... H_TAKT.pdf
http://www.takt.eu/opakowania/opakowania-specjalne/
http://www.takt.eu/opakowania/opakowania-specjalne/
- Biogon
- Gramofon: składak
Ciekawy dokument, dzięki @adson. Używają Neumann AM32B z lat 60-tych 

- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Gdzieś czytałem artykuł o gościach w stanach którzy podróżują po szrotach i starych tłoczniach w poszukiwaniu resztek maszyn i części zamiennych. Nie wiem jak teraz ale jeszcze do niedawna całe to odrodzenie winylowe bazowało na recyclingu starych maszyn bo zrobienie nowych się nie kalkulowało ekonomicznie.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Zapomniałem
Też o tym słyszałem. GM Records też tłoczy na jakimś starym sprzęcie. Brakuje również ludzi, którzy potrafią te cuda serwisować.
- darkman
- Kontakt:
Istotę owego tłoczenia stanowi materiał wyjściowy, a tymczasem w pierwszym linkowanym dokumencie mamy informacje mało zachęcające. Coś na podobieństwo wydawnictwa DOL, zatem segment nośników cyfrowych byle jakiej jakości.
Z drugiej strony być może otwiera się nowy segment produkcyjny o którym kiedyś w Worldopedii ludowy artysta napisze "tłoczenie e-mailowe" lub 'freak trash pressing'.
Uwagi dotyczące rozmieszczenia utworów na płycie, choć prawidłowe mają się nijak do praktyki realizacyjnej, bowiem dla przykładu Stairway To Heaven to ostatni utwór ze strony A. Artysta nigdy niemal nie wie, który z jego utworów jest najbardziej wymagający pod względem zapisu lub też stanie się hitem.
Z drugiej strony być może otwiera się nowy segment produkcyjny o którym kiedyś w Worldopedii ludowy artysta napisze "tłoczenie e-mailowe" lub 'freak trash pressing'.
Uwagi dotyczące rozmieszczenia utworów na płycie, choć prawidłowe mają się nijak do praktyki realizacyjnej, bowiem dla przykładu Stairway To Heaven to ostatni utwór ze strony A. Artysta nigdy niemal nie wie, który z jego utworów jest najbardziej wymagający pod względem zapisu lub też stanie się hitem.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Niestety niejednokrotnie dobre utwory są umieszczone na końcu. O ile w przypadku albumów trudno przewidzieć kwestie, o których piszesz, o tyle w przypadku składanek na koniec powinien iść jakiś zapychacz, a nie zawsze jest to przestrzegane.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- darkman
- Kontakt:
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Z tego, co kojarzę, GM Records tłoczy na sprzęcie Arston, który z kolei pochodził z jakiejś amerykańskiej tłoczni. Notabene płyty Arstonu "z epoki" są najlepiej brzmiącymi płytami polskimi w mojej kolekcji.
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- appel
- Biogon
- Gramofon: składak
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Odgrzebałem temat, żeby zaprezentować dowód tzw. "niepodważalny". Myślę, że spekulacje czy Takt tłoczy winyle, czy nie, można tym samym uciąć raz na zawsze. Źródło: FB.
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Tak i chyba jako pierwsi zaczęli kasety foliować. Bardzo estetyczne wydania. Super poligrafia. Jakościowo rzeczywiście należeli do najlepszych.Pamiętam kasety we wczesnych latach 90 tych gdy jeszcze wydawano wszystko jak leci(czyt. piractwo) to tej firmy były wyjątkowo dobrze nagrane. Eh to były czasy
-
- Gramofon: Adam
Chciano mnie tu zjeść za to info...to i ja dorzucę https://drive.google.com/open?id=1NzLp9 ... rGuCVwPoPS
https://www.takt.eu/oferta/cd-dvd-winyle/