Faktycznie

ciekawe czy dl 103r coś w niesie,...kiedyś
Faktycznie
Świeże igły zawsze wymagają wygrzania
Albo Denon 103 Tobie nie pasi brzmieniowo
AT nie ma startu do Romka. Właśnie się zastanawiam czy jej nie wysłać koledze co ma Goldringa Eroica na zamiankę.
Wiesz, nie do końca to, że nie pasi. Brzmienie to moja bajka, tylko że przy OC9 jest znacząco słabsza. W aspekcie sceny, szczegółów, fun'u. Z 2giej strony, AT jest jednak droższa, więc i dźwięk jest lepszy.
A ja bym aż tak nie powiedział. Roman brzmi szlachetniej, ale to bardzo podobna szkoła grania co OC9. Np. wczoraj złapałem Rohmanna na słabości - płyta Preisnera Dekalog, utw1 na str 3. Zagrał go źle, bardzo nieprzyjemnie. Jako, że znam tę płytę w dobrze z OC9 i nie pamiętałem takiego brzmienia, przepiąłem się na AT i OC9 która to samo zagrała cudownie. Więc Rohmann tez ma swoje słabe strony. Fakt, że u mnie grał jeszcze mało i nie jest dotarty.
Tak, TR-800
Z tego co dalej piszesz to chyba jednak do końca
To akurat jest dziurawa logika, bo nieprawdą jest że droższe wkładki z automatu brzmią lepiej od tańszych
TR-800-S? Czyli Jelco SA-250
?
To ty zamierzasz ile lat zajeżdżać jedną igłę? Aż odpadnie?
To ja namieszałem, sorry
Ja bym też tak kategorycznie nie skreślał ATOC9II. Miałem Romana tylko na chwilę ale to znowu zupełnie inne granie jak dla mnie. Mi też aż tak Roman AT nie zdesklasował, jeśli w ogóle... Na pewno wrócę do Romana za jakiś czas na spokojnie (albo Myszor się zlituje i pożyczy albo zakupię).
Ciekawy punk widzenia.
powinno mieć kwalifikację słabszą od Jelco 250, bowiem jest tańsza w ogóle, a na rynku wtórnym o tysiąc złotych.