http://nodevice.com - instrukcje obsługi i instrukcje serwisowe, serwis płatny, ale ma jedną wesolutką cechę - podaje sumy md5 plików, co czasami wystarcza do znalezienia darmowej kopii danej instrukcji
serwis ma wiele odmian w różnych językach (różne domeny), ale chyba tylko w angielskiej były sumy md5
najtańszy wariant subskrypcji wystarcza do ściągnięcia 7 instrukcji w ciągu 24 godzin, w rzeczywistości ja ściągnąłem 12 sztuk zanim mi zablokowali (:
koszt najtańszego to 8 ojro, polecam organizowanie się w grupy i ściąganie czegoś, jak będzie więcej chętnych (jeden ściąga wszystko, a inni oddają mu część kosztów w zamian za swoje instrukcje) a potem upload instrukcji na vinylengine.com (:
w kwestii legalności takiego posunięcia to to jest mniej więcej tak, jakby ktoś ukradł złodziejowi i zaczął wszystkim rozdawać - nodevice nie posiada praw autorskich do zamieszczanych plików
(ja ze swoimi tak zrobiłem, większość z nich ściągnąłem tylko po to, żeby wrzucić na vinylengine, a zależało mi tylko na dwóch instrukcjach, z czego jedna okazała się g. warta (serwisówka do telefonu bezprzewodowego philips cośtam - nie pomnę nazwy - myślałem, że będzie pinout złącza serwisowego czy jakieś informacje o tym, co jest w romie albo jakieś ukryte menu, a tam było tylko jak to szybko przetestować (w stylu: podłącz pod linię, wciśnij słuchawkę, jak słyszysz ton to dobrze, a jak nie, to słuchawka zepsuta)