Znacie się na nowych telefonach? Ja to mocno opóźniony w tym jestem. Od wielu lat miałem różne xperie i teraz też miała byc xperia ale coś widzę, że Sony od paru lat drepcze w miejscu i niewiele się zmienia. Zdaje się, że Samsung i reszta ich znacznie wyprzedzili.
No i mam teraz dylemat jakiego smartfona wybrać. Odpadają iphony i inne dziwactwa

Telefon będzie na działalność więc w sumie im droższy tym nawet lepiej. Proponuja mi takie modele
- Samsung Galaxy S8+ - z tego co widzę to robi najlepsze zdjęcia i filmy na rynku i na tym mi najbardziej zależy. Niestety zależy mi tez troche na baterii i tutaj juz nie jest tak różowo

- Samsung Galaxy Note 8 - ciut lepsza bateria niż w S8+ ale nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi Notami...to się kręci wokół tego rysika i pisaniem na nim?? Poza tym są jakieś różnice? Chyba jest jeszcze większy niż S8+
- Samsung Galaxy S7 - całkiem fajnie to wygląda. Niezłe zdjęcia (nie tak dobre jak w S8+) i niezła bateria. Z punktu widzenia odliczenia podatku itd, to bardziej by mi pasował S8+ ale ta jego bateriaaa...
_ Sony Xperia XZ1 - wydajność baterii porównywalna z S8+ ale gorszy do zdjęć
Co wybrać? Jak żyć? Serce i księgowość mknie w kierunku S8+ ale rozsądek w kierunku S7...
PS. Te Samsungi nadal tak wybuchają?? W zeszłym roku płynąłem promem do Szwecji i tam przy windzie była taka radosna kartka przyklejona. Kartka informowała, że nie można wchodzić na wyższy pokład z jakimś modelem Samsunga, bo może eksplodować...