Problem z dualem 1237:(
-
Ludziska,ratujcie!Sprzęt świeżo zakupiony i przysłany pocztą. Problem jest taki-nie udaje się mi go uruchomić.Dźwigienka start/stop posuwa sie luźno i blokuje w pozycji start albo stop.Po zdjęciu talerza można przestawić jeden z elementów mechanizmu i wtedy wraca na pozycje w połowie pomiędzy start a stop.Czy to może być skutek wstrząsu w transporcie? Tak mi to wyglada jakby coś tam było zablokowane ale nie mam pojęcia co.Oczywiście sprzęt sprzedawany był jako sprawny i działający. Jak dorobię fotek to dorzucę tu.
-
Re: Problem z dualem 1237:(
Już jest dobrze:D Obejrzawszy dokładnie konstrukcje zauważyłem brak paska,zdjętego razem z talerzem przed transportem pewnie.I to był powód braku działania;) Oczywiście było to widoczne od razu ale nie zwróciłem na to uwagi z tej przyczyny że inaczej sobie wyobrażałem realizację napędu paskowego z gramofonie i szukałem innej przyczyny braku działania.Tak więc jeśli ktoś miał/ma podobny problem-niech wpierw spojrzy czy założył pasek;)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Heheh, szybki post i szybka auto-diagnoza 
Swoją drogą zdejmowanie paska napędowego przed wysyłką to dość dziwna (i moim zdaniem bezpodstawna) praktyka

Swoją drogą zdejmowanie paska napędowego przed wysyłką to dość dziwna (i moim zdaniem bezpodstawna) praktyka

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Problem z dualem 1237:(
No tak ale mi się zdaje, że pasek musiał być zdjęty,a to z tego prostego powodu, iż opasuje on bezpośrednio dolną część talerza i po jego zdjęciu po prostu sam się zsuwa