Art Blakey Jazz Messengers - Bardzo na tak, dokładnie o coś takiego mi chodziło
Miles Davis - Circle - w sumie tak sobie, właśnie jest coś co mi się nie podoba w nim do końca, natomiast kolejny Stuff już jak najbardziej genialny

John Coltrane - na poczatku miałem skreślić, ale się rozkręcili i daje 3x tak

Standards Trio Keitha Jarretta - tutaj 10/10 tylko nie wiem o co chodzi z tym "nnynyny ny ny ny ny" jak sobie śpiewa pod nosem hah, siedzę i się śmieje bo przypomina mi mojego kumpla

Sunny Murray - jak wyżej tylko bez "nynyny ny ny ny"

Modern Jazz Quartet - to również obowiązkowa pozycja dla mnie do poszerzenia
Co do Caravanu to szczerze mówiąc nawet nie miałem zielonego pojęcia, że to jego dzieło chociaż nazwisko jest mi znane. Widzę, że jest płyta właśnie Buddy Rich - Blues Caravan, z chęcią bym ją kupił tylko nigdzie jej nie widzę poza discogs

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CsSRuiuaTxw[/youtube]
Dzięki Panowie za znalezienie chwili czasu i wtajemniczenie mnie w klimaty ! Większość podesłanych propozycji jest bardzo trafna i o takie coś mi chodziło. W międzyczasie odpaliłem jeszcze spotify któego raczej nie używam i puściłem odtwarzanie losowe playlisty jazzowej, zaczynam się powoli przekonywać do tej aplikacji. Coś czuję, ze może mi braknąć życia na okiełznanie nawet całej twórczości głównych kompozytorów tego gatunku - mieli rozmach