To kupuję taką, choć trochę się wierzyć nie chce że to poprawnie działa za takie pieniądze.
A mi się nie chce wierzyć, by ktokolwiek słyszał różnice w nacisku, przy błędzie wywołanym niedokładnością tej wagi Z resztą, wystarczy wziąć dowolny przedmiot i zaważyć go, powiedzmy 50 x. Policzyć sobie średnie odchylenie i co jakiś czas kontrolować, by wiedzieć czy możemy polegać na urządzeniu, czy nie. A odważnik referencyjny? to może być zwykły kawałek twardego metalu, zważony u jubilera (bądź w aptece).
A mi się nie chce wierzyć, by ktokolwiek słyszał różnice w nacisku, przy błędzie wywołanym niedokładnością tej wagi Z resztą, wystarczy wziąć dowolny przedmiot i zaważyć go, powiedzmy 50 x. Policzyć sobie średnie odchylenie i co jakiś czas kontrolować, by wiedzieć czy możemy polegać na urządzeniu, czy nie. A odważnik referencyjny? to może być zwykły kawałek twardego metalu, zważony u jubilera (bądź w aptece).
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
Monety - owszem, ale w aptece uzyskasz dokładność wagi do 4 miejsc po przecinku - gdzie różnicę wprowadza nawet dotyk palca przedmiotu
Tak, a ta waga za 20pln pokaże taką dokładność
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
Nie pokaże . Czym innym jest dokładność, czym innym rozdzielczość, czym innym powtarzalność. Ale jeśli mamy odnosić coś do wzorca, dobrze by było taki wzorzec znać dokładnie aby błędu nie powielać .
Nie pokaże . Czym innym jest dokładność, czym innym rozdzielczość, czym innym powtarzalność. Ale jeśli mamy odnosić coś do wzorca, dobrze by było taki wzorzec znać dokładnie aby błędu nie powielać .
Pełna zgoda. I na koniec po tych wszystkich wzorcach zakładamy AT-95 i gra muzyka
To kupuję taką, choć trochę się wierzyć nie chce że to poprawnie działa za takie pieniądze.
Mi nie chodziło o to czy ona będzie super dokładna tylko czy w miarę dokładna za takie pieniądze, 12zł trochę śmieszna za dokładną wagę, takie w sklepie z gramofonami to a jakże 150zł, inaczej nie zważy Nie będę protestował jak będzie ważyła z dokładnością jednej liczby po przecinku. Kupuję tak z ciekawości jak działa przeciwwaga w moim gramofonie bo coś było przy niej kombinowane.
Na potrzeby ustawienia nacisku spokojnie ta waga wystarczy. Producenci wkładek podają przecież wartości nacisku z dokładnością do 1 miejsca po przecinku.
A co do cen to nic dziwnego - prawie wszystko w winylowych sklepach przeważnie jest w chorych cenach, jak np. ceny śrubek do mocowania wkładki. W hurtowni śrub dostaniesz je w śmiesznej cenie.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Waga (chińska) do mnie dzisiaj zamrugała (lo bat) że się prąd kończy.
Spoko - wytrzymała ze dwa lata.
Rozbieram a w środku siedzą dwie bateryjki LR43 spuchnięte i oblane "potem" po pachy od tego dźwigania
Warto zerknąć wcześniej co się tam dzieje