Nie. Generalnie panuje takie przekonanie że Dual = lekkie ramiona, a to nie jest prawda. Tylko niektóre serie (głównie nowsze niż te z 70's) były z tego znane, a tak to Dual stosował ramiona o średniej masie efektywnej.
Daj spokój.
Bo jest neutralna
To nie wyklucza neutralności
Góra pasma to chyba główny minus MP-110, ale to wynika z zastosowanego szlifu igły przede wszystkim.
Aż tak źle? Pewien Japończyk ocenił ją na miejscu numer 2 zaraz za Nagaoką w swojej recenzji - dlatego się dziwię
No właśnie nie myślałem, ktoś tam kiedyś polecił że mu się podoba i że warto żebym ja się zainteresował. Z tego co się orientuję AT głównie mają jasne brzmienie, chociaż mój klon AT z tanią igłą gra okej. Potrafi przybucićPhantomLord pisze: ↑12 lis 2017, 15:15Jeśli myślałeś o AT-120 (bo coś pisałeś o bardziej rozrywkowej wkładce) to sobie odpuść, bo nie warto. Nagałoka ją miażdży na każdym polu IMHO.
Twardziel!
i żyłka hazardzisty.
Nie wiem czy chce mi się aż tak bawićPhantomLord pisze: ↑12 lis 2017, 18:35Taniej niż w wamacie... Próbuj eBay.com i szukaj w japońskich ofertach, ale wcale nie musi być taniej (zwłaszcza jak Ci VAT doliczą), a na pewno będzie sporo dłużej. Jeszcze taniej możesz szukać body MP-10,11 czy MP-100,110 i kupić samą igłę z Japonii (sama igła to jakoś 170 zł), czy warto? No to musisz sobie sam odpowiedzieć, no i MP-10,11 różnią się trochę od MP-100,110, ale nie wiem jak bardzo (igły pasują jak coś między sobą).
Ja mam teraz MP-11 i czekam na igłę od MP-200, więc zobaczymy jak to zagra, chociaż nie mam już body MP-110 to nie porównam.
Wiesz o gustach i guścikach podobno się nie dyskutuje, to tak trochę się zastanawiam tylko wtedy czemu się wgl udzielasz - ale wiesz, nie mój malowany świat, nie moje kredki. Chociaż przyznaje, że pojęcie o wkładkach AT mam prawie zerowe - żeby nie było że nie masz chociaż trochę racji.