PS. mimo iż dość estetyczny to jednak ekologiczny fornir mnie nie przekonuje. Jakby miał zostać u mnie to pewnie bym go wymienił

QL 10 ma jeden z lepszych zrobionych przez JVC napędów TT 101. Warto się za nim rozglądać
JVC ogólnie miało dobre napędy, w końcu między innymi większość DD od Micro to de facto JVC
Jesteś pewien że MS sami nie robili swoich napędów do flagowych DD? Na pewno mieli możliwości.
Dokładnie, bo o ile mi wiadomo Lux zlecał swoje projekty MS, a tak wyszłaby kołomyja...
Tak, z tego co się dowiedziałem na japońskich forach to większość napędów w DD Micro jest produkcji JVC, a co do współpracy Micro z innymi producentami to dobrym przykładem jest Marantz TT 1000, który ma napęd z Micro DQX-1000, który zostal de facto zrobiony przez JVC i to imho nie jest w cale takie dziwne, sporo firm brało napędy victora i często gęsto japońce współpracowały i wymieniały się miedzy sobą częściami/technologią
jeżeli chodzi o wygląd to niekoniecznie. Ja szukam takiego, który zbliży się do SP