Stąd zastanawiam się, czy sprzęt może być tak podłączony, i wszystko jest okej? Nie chciałbym - odpukać - doprowadzić do jakiejś awarii.
Ciekawe.PePe pisze:Ale przy podłączeniu do wejścia AUX problem znika, z poziomem głośności też nie ma problemu - gra głośno i wyraźnie.
To tez dziwne, bo odtwarzacz mp3 nie powinien dobrze grac na wejsciu Phono.... powinien przesterowywac to wejscie. A jak gra na Aux?? Czasem nie przesterowuje?PePe pisze:Wkładka to AT-95 kupiona z pół roku temu, nie była przy tym używana jakoś bardzo intensywnie...
Wzmacniacz jest używany.
Z ciekawości i dla próby podłączyłem przed chwilą zwykły odtwarzacz mp3 za pomocą przejściówki (tzw wychodzi z wyjścia na słuchawki) do PHONO i.... gra bez tego buczenia. Bernard - bez zmian - na PHONO buczy strasznie
To byłby rzadki numerRobert007Lenert pisze:moze ktos przepial te wejscia we wzmacniaczu?
Wojtek pisze:A tak w ogóle to rozumiem, że masz Onkyo ustawionego na wkładki MM, a nie MC?
Ano, nie ma... czyli, że brak uziemienia. Kupię taką jak na zdjęciu i powinno śmigać? Dziwne tylko, dlaczego nie buczy również na AUX... na chłopski rozum - dalej przecież nie ma uziemieniawojciech06 pisze:Czy ta przejściówka (adapter) DIN - 2xRCA ma oddzielny kabelek na masę (uziemienie)
Natrafiłem na aukcję z nim przeglądając wątek zakupowy na tym forumWojtek pisze:Swoją drogą, bardzo ładny ten OnkyoChyba niedawno też doradzałem komuś ten model i jego mniejszego brata A-35