Gramofon do 300 zł
- wb83
Re: Dobry, używany gramofon do 300zł
Tej Yamahy p300 nie ogladalem, zmylily mnie te poddebice. Napisalem do kolesia, odziwo odpisal odrazu. Chce sprzedac za 180zl, jak Wojtek myslisz brac? Ogolnie mi sie podoba, myslisz ze spelni wymagania poczatkujacego w tym temacie? 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dobry, używany gramofon do 300zł
Bierz póki jest, to dobry sprzęt za tą cenę 
Tym bardziej że ten co ma P-220 chce więcej... za niższy model

Tym bardziej że ten co ma P-220 chce więcej... za niższy model

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- wb83
Wiem, że nie tan temat, ale mam pytanie o przedwzmacniacz. Parę postów wcześnie ktoś pisał o Vivanco(70zł). Myślicie, że na początek będzie ok? Czy w ogóle za taka niską cenę da się uzyskać przyzwoitą jakość?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zdecydowanie tak. Jak coś to przejrzyj sobie nasz dział dot. przedwzmacniaczy (i tamtejszy zakupowy): http://www.winyl.net/viewforum.php?f=36wb83 pisze:Parę postów wcześnie ktoś pisał o Vivanco(70zł). Myślicie, że na początek będzie ok? Czy w ogóle za taka niską cenę da się uzyskać przyzwoitą jakość?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- wb83
Mozna kupic ten przedwzmacniacz w sklepach stacjonarnych (sieciowkach), czy tylko allegro?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Weź stary włóż trochę wysiłku w swoje przedsięwzięcie i poczytaj tematy z tym związane w podanym przeze mnie dziale forum, bo widzę, że chyba tego nie robisz (na przekór?).wb83 pisze:Mozna kupic ten przedwzmacniacz w sklepach stacjonarnych (sieciowkach), czy tylko allegro?
Tak, można dzisiaj dostać tanie preampy phono w marketach RTV.
Nie powiem ci w których i na jakiej ulicy bo tego nie wiem, raz są na półce, a raz nie ma.
Ogółem gadka poza temat.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- wb83
Spoko, czytam. Wiem ze sa w marketach, tylko nie widzialem zeby ktos pisal o tym modelu po za mozliwoscia zakupu na allegro
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
W Media Markt są produkty vivanco.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
-
Przedwzmacniacz!s-m-o-l-u-ch pisze:Nareszcie doszedł do mnie zarówno gramofon jak i wzmacniacz
To napisz coś wiecej o tym Dualu; w jakim stanie etc, no i jak gra.

A jaki wzmacniacz masz

- wb83
Dzisiaj wszystko skompletowałem, Yamaha P-300, przedwzmacniacz Vivanco i moja mini wieża LG. Jest super, gra zajebiście. Dzięki Wojtek za pomoc.
-
To pochwal sie cena gramofonuwb83 pisze:Dzisiaj wszystko skompletowałem, Yamaha P-300, przedwzmacniacz Vivanco i moja mini wieża LG. Jest super, gra zajebiście. Dzięki Wojtek za pomoc.

-
No dokładnie przedwzmacniacz. Wzmacniacza jako takiego nie mam, to co siedzi w środku Microlab Solo 6C jedynie.eenneell pisze:Przedwzmacniacz!
To napisz coś wiecej o tym Dualu; w jakim stanie etc, no i jak gra.(Bo cenowo to był ok)
A jaki wzmacniacz masz
Mam tylko jednego vinyla, nówkę sztukę i gra czysto przez większość czasu, pod koniec płyty troszkę trzeszczy i szumi po obu stronach, może idzie to jakoś wyregulować? Jak na moje ucho jakość dźwięku nie odbiega od plików FLAC odtwarzanych z PC z kartą muzyczną Asus Xonar D1,choć nie mam aż tak czułego ucha by wydawać tu jakieś zdecydowane osądy:)
Wizualnie, pomijając pokrywę która jest mocno popękana w kilku miejscach, gramofon prezentuje się dobrze. Zauważyłem parę ubytków/ przetarć na obudowie.
Mechanika i automatyka jak na razie sprawna w 100%.
- wb83