Kupię DL-103R
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Re: Kupię DL-103R
to nie jest wkładka za 5tyś
nigdy nie wiesz co kupisz
a nowa 1K
http://www.ebay.pl/itm/DENON-DL-103R-Lo ... SwpktZzKBs
nigdy nie wiesz co kupisz
a nowa 1K
http://www.ebay.pl/itm/DENON-DL-103R-Lo ... SwpktZzKBs
- mcemsi
A no prawda z jednej strony. Z drugiej zaś chcę po prostu poznać sygnaturę dźwięku tego Denona.
Pożyczyć w pobliżu nie mam od kogo.
Liczę na mniej/wiecej max połowy ceny nowej. Ta od jukiego kusi ceną - fakt - ale jak chwycą na celnym - a wedle ostatnich raportów miłościwie rządzących kontrole sa niemal wszystkiego co wlatuje spoza UE - to średni interes wychodzi (choć i tak mniej niż zakup na miescu/EU).
No ale z trzeciej strony jak by przypadła dźwiękowo to i za taką cenę bym wziął. Niestety nie słyszałem więc wracamy do drugiego zdania tego posta......
Pożyczyć w pobliżu nie mam od kogo.
Liczę na mniej/wiecej max połowy ceny nowej. Ta od jukiego kusi ceną - fakt - ale jak chwycą na celnym - a wedle ostatnich raportów miłościwie rządzących kontrole sa niemal wszystkiego co wlatuje spoza UE - to średni interes wychodzi (choć i tak mniej niż zakup na miescu/EU).
No ale z trzeciej strony jak by przypadła dźwiękowo to i za taką cenę bym wziął. Niestety nie słyszałem więc wracamy do drugiego zdania tego posta......
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
iiii... za rozsądne, to one mało co schodzą z wartości nowych. Obecnie to nie jest droga wkładka jako nówka.
Tego się nie kupuje w używce z reguły. Musiałbyś mieć świetny reserching z forum (akurat jest to u nas czy audiomaniaków, możliwe -bo wiadomo, kto miał, jaki ma sprzęt i kiedy kupił+rachunek, pudełko, papiery), ale nikt tego nie sprzedaje jak już ma.
Kiedyś koledze nie pasowała i faktycznie sprzedawał po bardzo krótkim przebiegu z krajowej dystrybucji (1630 wówczas-rok temu) i mimo tego nie chciała się sprzedać, bo cena używki i tak była na poziomie nowej jw.
Emsi za pół ceny nie masz najmniejszych szans. Za tyle to nawet retip z e-bay nie chodzi, bo to kosztuje nie mało.
A i mogę Ci powiedzieć jak gra, bo właśnie słucham 'Burn nie z biedry' na niej, hihi.
Tego się nie kupuje w używce z reguły. Musiałbyś mieć świetny reserching z forum (akurat jest to u nas czy audiomaniaków, możliwe -bo wiadomo, kto miał, jaki ma sprzęt i kiedy kupił+rachunek, pudełko, papiery), ale nikt tego nie sprzedaje jak już ma.
Kiedyś koledze nie pasowała i faktycznie sprzedawał po bardzo krótkim przebiegu z krajowej dystrybucji (1630 wówczas-rok temu) i mimo tego nie chciała się sprzedać, bo cena używki i tak była na poziomie nowej jw.
Emsi za pół ceny nie masz najmniejszych szans. Za tyle to nawet retip z e-bay nie chodzi, bo to kosztuje nie mało.
A i mogę Ci powiedzieć jak gra, bo właśnie słucham 'Burn nie z biedry' na niej, hihi.

- mcemsi
- Myszor
- Gramofon: PD-300
„Wchodź śmiało, zmieścisz się” jak mówił klasyk. Nie zawiedziesz się. A jak coś to odsprzedasz z niewielką stratą albo i nawet bez. Ja bym np od jukiego chyba nie kupił tylko od ciebie za tysiaka.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- aarset
- Gramofon: Scheu
Ponieważ czekam na przesyłkę od jukiego a posiadam używaną rzeczoną wkładkę to myślę, że możemy się dogadać co do jej odsłuchu. Kupiłem ją razem z gramofonem Denon DP-59L od forumowicza z sąsiedniego forum. Twierdzi, że wkładka przegrała ~300 godzin. U mnie gra świetnie. Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na PW i mogę Ci ją wysłać na testy, ale dopiero jak dostanę nową.
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
- mcemsi
Temat zakończony dzieki koledze Piotrowi
Jak to mówią gra muzyka na tym Denonie. Został dorzucony do kolekcji.
Można zamknąć jeżeli jest taka potrzeba.

Jak to mówią gra muzyka na tym Denonie. Został dorzucony do kolekcji.
Można zamknąć jeżeli jest taka potrzeba.