Winyle i wino
- Winylover
- Kontakt:
Winyle i wino
Czy dbacie o takie zestawienie? Ja mam swoje typy:
1. Ambient - Cahrdonnay/Sauvingon Blanc
2. Hard Rock - Cabernet Sauvignon
3. Funky i soul - Muscat
4. Muzyka "nostalgiczna" - Porto
5. Industrial - Sauternes
6. Pop/rock - wina polskie
1. Ambient - Cahrdonnay/Sauvingon Blanc
2. Hard Rock - Cabernet Sauvignon
3. Funky i soul - Muscat
4. Muzyka "nostalgiczna" - Porto
5. Industrial - Sauternes
6. Pop/rock - wina polskie
De gustibus non est disputandum. A jak nie, to w ryj.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Re: Winyle i wino
Ciekawe... Nie zastanawiałem się nigdy nad tym. Mi osobiście muzyka nie przeszkadza ani w tańcu ani w spożywaniu...
Choć preferuję raczej trunki irlandzkie, oraz Danielsa...
Choć preferuję raczej trunki irlandzkie, oraz Danielsa...

- Winylover
- Kontakt:
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
No nie sprofanował bym zacnego trunku taką muzyką
Ja wiem że tutaj ludzie kabli nie słuchają, tylko muzykę, ale dla mnie dobry alkohol, to nie tylko smak. Bukiet i kolor ma też znaczenie. I dlatego jakoś nie pasuje mi nastrojowa atmosfera wywołana półmrokiem, aromatem i refleksami światła na rżniętym krysztale szklanki do, czy to Clash'u czy Offspringa
Tu bym raczej skłaniał się ku schłodzonym wyrobom Browaru Zakładowego, raczej z rodzajów jaśniejszych. 
Ale, o gustach nie dyskutujemy, właściwie przekład winien być, nie krytykujemy, dlatego akceptuję i takie zestawienie.
ps. co rozumiesz pod pojęciem "wina polskie" ?

Ale, o gustach nie dyskutujemy, właściwie przekład winien być, nie krytykujemy, dlatego akceptuję i takie zestawienie.
- Winylover
- Kontakt:
Wina polskie to wina produkowane w winnicach w Polsce, jest kilka dobrych, np Srebrna Góra.dale pisze: ↑13 paź 2017, 12:41No nie sprofanował bym zacnego trunku taką muzykąJa wiem że tutaj ludzie kabli nie słuchają, tylko muzykę, ale dla mnie dobry alkohol, to nie tylko smak. Bukiet i kolor ma też znaczenie. I dlatego jakoś nie pasuje mi nastrojowa atmosfera wywołana półmrokiem, aromatem i refleksami światła na rżniętym krysztale szklanki do, czy to Clash'u czy Offspringa
Tu bym raczej skłaniał się ku schłodzonym wyrobom Browaru Zakładowego, raczej z rodzajów jaśniejszych.
A co do punk rocka, to jeśli chodzi o trunki w czasach, kiedy punk rock eksplodował - piło się okrutnie cierpkie jugosłowiańskie wino Zagore. Brrrr....
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Marek, to chyba Zagorek@ produkuje = szczelane
(to z innego forum chłopaki).
Wywali Wam Wojtek@ ten topic, bo to odbiega od meritum - do inne - zapewne lub 'rozrywkowe - używki'
Tu to zagęszczacie tylko - potem nic nie można znaleźć w dziale, bo kto ma tyle samozaparcie.. BTW, specjalnie kiedyś np powstał dział DIY, bo za cholerę nie moglismy znaleźć swoich postów - były właśnie tutaj.
Zatem = spadajcie

Wywali Wam Wojtek@ ten topic, bo to odbiega od meritum - do inne - zapewne lub 'rozrywkowe - używki'

Tu to zagęszczacie tylko - potem nic nie można znaleźć w dziale, bo kto ma tyle samozaparcie.. BTW, specjalnie kiedyś np powstał dział DIY, bo za cholerę nie moglismy znaleźć swoich postów - były właśnie tutaj.
Zatem = spadajcie

- Winylover
- Kontakt:
No co robić, trzeba wziąć flaszki i - spadaćdarkman pisze: ↑13 paź 2017, 12:57Marek, to chyba Zagorek@ produkuje = szczelane(to z innego forum chłopaki).
Wywali Wam Wojtek@ ten topic, bo to odbiega od meritum - do inne - zapewne lub 'rozrywkowe - używki'![]()
Zatem = spadajcie![]()

- azael
- Gramofon: PS-X7, TS850
Gothic/Dark - Pinot Noir
Sony PS-X7 (Shure V15 III) -> NUDAmini -> W. Colburne Pass HA/mod.AVT2850 -> DT1990Pro
TS 850 (Shure M75+N91E, TM500) -> DSP-A5 -> Canton Karat 300/Grundig Box 1600/Canton Quinto 530
TS 850 (Shure M75+N91E, TM500) -> DSP-A5 -> Canton Karat 300/Grundig Box 1600/Canton Quinto 530
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Mi dobrze wchodzą takie do 20 zł i to przy każdej muzyce. Przy tych powyżej tej kwoty staję się wybredny...kanały zaczynają nierówno grać albo jakoś tak za mało góry/dołu...no po prostu nie służą mi 

- Myszor
- Gramofon: PD-300
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
-
- Gramofon: Technics SL Q2
Fajny pomysł
Ale czy zestawienia "trza" robić szczepami czy można też ulubionymi regionami???
Bo jak np. słucham jazzu to najbardzej lubię pić Bordeaux/Medoc/Hout-Medoc lub jakieś chianti ew. primitivo di manduria.

Bo jak np. słucham jazzu to najbardzej lubię pić Bordeaux/Medoc/Hout-Medoc lub jakieś chianti ew. primitivo di manduria.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Mój kolega, co na winach się nie zna, zawsze mówi "polej szato" 

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Najlepsze wino to to, które smakuje 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio