Powitać.Troszkę wam przeszkodzę w ulubionych zajęciach.Amplifier Technics SU_V560 połączony z Altusami 110(troszke przerobione i odnowione)Czyli jak widać sprzęt przeciętny to też przewody nie muszą być extra .Ale mam możliwość wyboru między
Jamo 2x2,5mm ,a Acoustic Research 2X2,5mm Koszt między 10 a 14 zł za 1m.Byłbym bardziej za Jamo ,ale mimo zapewnień ,że miedz troche mnie ich kolor dziwi? Co wy na to?
Jamo 2x2,5mm czy Acoustic Research 2X2,5mm
-
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Jamo 2x2,5mm czy Acoustic Research 2X2,5mm
Jeśli tu i tam masz miedź ofc to ja bym brał te co Ci się bardziej podobają wizualnie bo innej różnicy nie zauważysz 

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Taki właśnie Mam zamiar.kable idą pod listwy i tam zostają na kilka lat,a sprzęt wkrótce pora zmienić.Najważniejsza sprawa które z nich(Kabli) wybrać.kupiłem jedne i drugie i korzystając z prawa konsumenckiego któreś mogę zwrócić.I stąd moje pytanie.KTORE ZOSTAWIĆ.A swoją drogą po podłączeniu Jamo w końcu zrozumiałem dlaczego ludzie nie używają korektorow.swój też wylaczylem, stał się zbędny.Przynajmniej przy odsłuchu IRON MAIDEN z analogu i New Order z CD.Czyli jednak sprzęt taki sobie ale różnica jak najbardziej JEST.Może ktoś zna te przewody, albo używa np.przy "sprzęcie w garażu" i coś o nich napisze? Niepokoi mnie jedynie srebrny kolor tych Jamo.możliwe, że posrebrzane no bo chyba nie aluminium?? NA tubie jest napisane, że miedź beztlenowa 99,99% Ponoć Jamo to zacna Marka,a AR ? Zna ktoś?
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Bierz te AR.
Szczerz mówiąc pierwszy raz słyszę by ktoś na forum miał kable jamo. Będziesz pionierem
, z kolumnami Jamo też jakoś u nas szału nie ma. Osobiście nie znam nikogo kto by miał na stałe u siebie.
Pod listwy dałbym np Prolinki. AR będą OK.
Czy zacna to nie wiem. Znana i popularna z produkcji kolumn/głośników, gdzie słowo popularna znaczy dokładnie to co ma znaczyć.
Szczerz mówiąc pierwszy raz słyszę by ktoś na forum miał kable jamo. Będziesz pionierem

Pod listwy dałbym np Prolinki. AR będą OK.
-
Czyli jest jakiś trop.Przyjrzę się dokładniej tym AR.Czy raczej wsłucham.
i pewnie na nich pozostanę.A tym czasem dzięki.Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie/pomysly? Napisze coś o kablach AR.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Chyba nie znajdziesz tu dużo ludzi co kabli słuchają. Większość słucha winyli 

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Drogi Autorze
,
to jest trochę w ten deseń.... każdy z Nas chciałby mieć sprzęt który będzie dla niego jak najlepszy. To normalne.
Każdy z nas ma też jakieś wyobrażenie o tym sprzęcie. To też normalne. W swoich klasach, gdzie zwykle lepsze jest droższe, mamy podobne efekty brzmieniowe (mówię o jakości). Tutaj głowa muru nie przebijesz. Więc jeśli tylko, w wypadku kabli, spełnisz podstawowe wymagania (przekrój, materiał), nie popełnisz błędu (np. kable przy źródle pola magnetycznego), będzie OK. Z uwagi na to że kable kładziesz pod listwy, nie zmienisz ich "od ręki", "będziesz musiał z nimi życ... "
Wybierz, te, które do Ciebie najbardziej przemawiają - czy Ci się podobają.

to jest trochę w ten deseń.... każdy z Nas chciałby mieć sprzęt który będzie dla niego jak najlepszy. To normalne.
Każdy z nas ma też jakieś wyobrażenie o tym sprzęcie. To też normalne. W swoich klasach, gdzie zwykle lepsze jest droższe, mamy podobne efekty brzmieniowe (mówię o jakości). Tutaj głowa muru nie przebijesz. Więc jeśli tylko, w wypadku kabli, spełnisz podstawowe wymagania (przekrój, materiał), nie popełnisz błędu (np. kable przy źródle pola magnetycznego), będzie OK. Z uwagi na to że kable kładziesz pod listwy, nie zmienisz ich "od ręki", "będziesz musiał z nimi życ... "