Żelazny nie masz przypadkiem wrażenia że te QRP brzmią zbyt płasko? Posiadam 2 kopie Byrd in Flight- oryginalną i z QRP CR. Ta QRP brzmi jakoś bezdusznie/płytko trochę, to samo Kind of Blue. Porównując rowki w obu jakoś głębiej nacinane były w oryginałach, albo mi się kurna wydaje
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Mam Kenny Dorham album "Quiet Kenny" i brzmi cholernie dobrze. Wspaniały dźwięk. Tak samo "Autumn in Seattle" cud-miód. Nie wspomnę o Doug MacLeod - "Rosa Lee". Zresztą cały album Doug'a jest przedni.
Choć znalazłem coś takiego.
Nie doświadczyłem czegoś takiego z QRP. Choć może się przytrafić w przyszłości.
Nie mam jeszcze albumiku QRP, 45 rpm ale już nadchodzi. Już nie mogę się doczekać.
Choć zawsze sobie tłumaczę, że każdy producent ma wpadki, takie życie...
Nieodpowiednio "wystudzony" winyl po wyjęciu z tłoczni, wychodzi na to że osoba odpowiedzialna za kontrolę poszła w tym czasie sobie na kawę
Mój Kind of Blue z Classic Records na końcu strony B ma przylepione/wprasowane jakieś śmieci więc to jeszcze gorzej o nich świadczy o warunkach w jakich to robią
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo