Miesiąc temu udało mi się w końcu ułożyć cały tor audio

Sansui SR 222 MK IV -> Wzmacniacz Camtech V101 ( niemiecka wersja audiolaba 8000A ) -> kable 2.5mm OCF -> KEFy C7

Ledwo zdążyłem nacieszyć się zestawem i BACH

Dla pokazania zakresu docisku.

Dotychczasowe brzmienie było bardzo w porządku - jedyne do czego mogę się przyczepić to do dynamiki której przy mocnej, szybszej muzyce brakuje.
Natomiast przy spokojniejszych kawałkach jest super.
A więc zastanawiam się czy:
- wymienić samą igłę, Tylko na jaką? O aktualnej wkładce ortofon LMB 18 nie mogę doszukać się żadnych informacji i konfiguracji. Aktualnie siedzi igła
Ortofon 30 lecz wydaje mi się że nie jest to oryginalna konfiguracja. Przy cenie takiej samej igły ponad 1000 zł i niewiadomej jakości wkładki wolałbym kupić nową wkładkę z igłą MM.
- Może jest tu ktoś kto osłuchiwał Sansui 222 i jest w stanie polecić jakąś konfugurację?
- Wymienić całą wkładkę na Moving Coil - Camtech ma przecież dedykowane wejście dla MC więc powinno super działać! Prawdopodobnie dynamika też by wzrosła czyli jedyny element którego mi brakuje.

Jeśli chodzi o budżet to do 1200 zł - jednak chciałbym wydać jak najmniej - jeśli jest jakaś wkładka z igłą MM która będzie lepsza lub porównywalna do aktualnego zestawu i ma dobry ( budżetowy ) stosunek ceny do jakości to też się zapoznam z opinią

A więc internecie! Co polecicie w tej sytuacji począć?