Pytam bo gra bardzo cicho, nie robiłem jeszcze żadnych regulcji, czy to normalne że jak stukne delikatnie w mebel na którym stoi gramofon to dudnią głośniki ?
Ty go jednak masz i nie możesz wykluczyć uszkodzenia dowolnego elementu toru od tego "G" poczynając.
Nic dziwnego jeśli masz volume na max.adamvfr pisze: ↑16 wrz 2017, 09:39stukanie w mebel przenosi sie głośniej w głośniki niż muzyka z płyty
Sam już sobie odpowiedziałeś na to pytanie:
Tak czy siak, nie wiem co to jest, choć widziałem już to gdzieś i skoro ma logo AT to pewnie produkt AT.
Zdejmij ją z headhsella i zrób zdjęcie "góry" wkładki, będzie większa pewność co to dokładnie jest
Do stówki, to pewnie wyboru poza tanimi zamiennikami nie będzie, jeśli się okaże że to jakaś fajna wkładka i są do niej jakościowe igły to zamiast 500 wywalać na nową wkładkę może się okazać że jednak lepiej będzie te 200-300 wydać na dobrą igłę
To pytanie powinieneś zadać w wątku zakupowym z uwzdlędnieniem jakiej muzyki słuchasz i jaki masz tor (z naciskiem na gramofon, żebyśmy wiedzieli jaką masę efektywną ma ramię i mogli coś pasującego doradzić)