Lubię to
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Lubię to
Ja kompletnie nie rozumiem głosów na "nie".
Istnienie przycisku nie oznacza że musicie z niego korzystać.
To jak z pigułką dzień po.
Istnienie przycisku nie oznacza że musicie z niego korzystać.
To jak z pigułką dzień po.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
A ile płacą za pracę w tej komisji bo ja się zgłaszam. A w ogóle jestem na TAK. Za przyciskiem bo lubię sobie czasem przycisnąć

Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Myszor, luzik

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- zelazny
Ja jakoś nie jestem w temacie, blackholesun skasował swojego posta. Ktoś może pokrótce przedstawić zarys?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2017, 11:35 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
blackholesun to w ogóle dziwak - nadal tu zagląda, mimo że w pewnym momencie zdecydował się ocenzurować większość swoich postów.
Powody nieznane.
Chodzi w skrócie o to by można było dać wyraz uznania dla danego posta poprzez przycisk "lubię to" (lub podobny), gdzie przy danym poście byłby licznik ile osób polubiło dany post.
Ot taki patent z facebooka przeniesiony tutaj
Powody nieznane.
Chodzi w skrócie o to by można było dać wyraz uznania dla danego posta poprzez przycisk "lubię to" (lub podobny), gdzie przy danym poście byłby licznik ile osób polubiło dany post.
Ot taki patent z facebooka przeniesiony tutaj

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
Aha no luz, ta opcja byłaby przy każdym poście w całym forum? Czy tylko w wybranych działach forum? Choć dla mnie opcja zbędna.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wszędzie. Wiesz, koledzy chcą to już od dłuższego czasu to mogę dodać. Kto będzie chciał ten skorzysta.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300
coś takeigo funkcjonuje np na tym forum:
http://www.e-nba.pl/topic/5395-los-ange ... ntry533600
Generalnie ma to tylko dobre zastosowania - zamiast pisać jakieś krotkie posty, albo rezygnowac z pisania można po prostu 'zalajkować'
Przykładowo: na pytanie czy gramofon X jest warty uwagi? ktoś się fajnie konkretnie wypowie i lajkuje go kilka osob, ktore z ta wypowiedzią się zgadzaja, a to też ordzaj podziędziki - szybkie, fajne i użyteczne na forum narzędzie.
http://www.e-nba.pl/topic/5395-los-ange ... ntry533600
Generalnie ma to tylko dobre zastosowania - zamiast pisać jakieś krotkie posty, albo rezygnowac z pisania można po prostu 'zalajkować'
Przykładowo: na pytanie czy gramofon X jest warty uwagi? ktoś się fajnie konkretnie wypowie i lajkuje go kilka osob, ktore z ta wypowiedzią się zgadzaja, a to też ordzaj podziędziki - szybkie, fajne i użyteczne na forum narzędzie.
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zwłaszcza, że pisanie dzisiaj jest passe. Poza tym pisać cza umić, a ta ekskluzywna umiejętność odchodzi do lamusa. W świecie hambuksa i komóry kultura obrazkowa musi wyprzeć archaiczne zachowania z minionych epok. W mojej opinii genius loci sztuki pisania był już w alfabecie Morsa. Tylko dwa znaki: Kropka i kreska. Łatwo zapamiętać.
Tak się zastanawiam, jak przenieść znak lajkowania do wzorca podpisu elektronicznego. Jednak dwóch krzyżyków stawianych odręcznie prawdopodobnie nic nie przebije.
Swoją drogą rodzi się pytanie czy w przyszłości niepiśmienny debil naciskając ten czy ów neolajek będzie wiedział co czyni? Czy też naciskając jak małpa, będzie powielał bezwiednie zachowania innych małp w konkurencji typu, kto ma więcej nacisków ten zostaje przywódcą stada lub ważną personą w cywilizacji naciskaczy?
Tak się zastanawiam, jak przenieść znak lajkowania do wzorca podpisu elektronicznego. Jednak dwóch krzyżyków stawianych odręcznie prawdopodobnie nic nie przebije.
Swoją drogą rodzi się pytanie czy w przyszłości niepiśmienny debil naciskając ten czy ów neolajek będzie wiedział co czyni? Czy też naciskając jak małpa, będzie powielał bezwiednie zachowania innych małp w konkurencji typu, kto ma więcej nacisków ten zostaje przywódcą stada lub ważną personą w cywilizacji naciskaczy?
- folgel
- Gramofon: Telefunken TS 950
Warto zwrócić uwagę, że postulaty o wyżej wymieniony przycisk pojawiają się głównie przy okazji wątku "Co kręcisz", gdy ktoś po prostu chcę kliknąć, że lubi daną płytę bez konieczności pisania postu. Można by spróbować wprowadzić w w/w wątku ten przycisk na próbę, bo w przypadku dyskusji na tematy sprzętowe niekoniecznie musi się sprawdzić.
- Regsoft
Dobre!

No właśnie ... najpierw pisać bez potrzeby mówienia do kogoś bezpośrednio ... potem klikać aby nie musieć nawet pisać ... czy to na pewno jest dobry kierunek?

- folgel
Chodzi raczej o to, żeby szybko wyrazić swoje uznanie i sympatię dla danej płyty. Zauważ, że w wątku co kręcisz często pojawiają się posty zawierające tylko "to lubię i emotikon" więc nie byłoby to z wielką stratą dla pisania. Ale jak pisałem wcześniej nie jestem zwolennikiem wprowadzania tego przycisku w innych wątkach.
- Regsoft
No właśnie nie lepiej zdobyć się na jakieś zdanie zamiast samego znaczka?

Natomiast co do kwestii głosowania to w zasadzie można pomyśleć o jakiejś liście przebojów płytowych wszechczasów winyl.net gdzie każdy miałby powiedzmy 100 punktów którymi mógłby obdarować (ilość wg. uznania, ) 1-100 ulubionych albumów (oczywiście z możliwością edycji). Wyznacznikiem mógłby być numer z discogs (np. https://www.discogs.com/master/view/23684) ...
- folgel
He he czytasz w moich myślach

A co do głosowania jeszcze, to można by pomyśleć o możliwości dodawania ankiet do postów.