Miałem monitory na Rewelatorach, gdzie jeden głośnik kosztował tyle co dwa Sonido(a były 4 głośniki

Zawsze musze rewidować przyszłe zakupy jak wracam od Pawelca.

na razie nie ma co pokazywać
zaraz będę robił obudowy docelowe więc jak chcesz to Ci mogę te przesłać do zabawyzbyszek1982 pisze: ↑02 wrz 2017, 09:48Muszę się w końcu wziąć za jakiś projekt kolumnowy, tylko mi frezarki brakuje w sumie.
Jeszcze pracuje nad stroną wizualną. Prawdopodobnie front i tył będą czarne a boki w fornirze drewnianym (amazake)
Chodziło mi o drewno. Naprawdę robisz z mdf ? Skrzypiec nie robili z mdf
W tym przypadku obudowa to nie pudło rezonansowe i materiał z którego jest wykonane ma troszkę inne zadanie. Ważna jest jego konstrukcja - objętość proporcje, ułożenie i powierzchnia otwory b-r, jego długość dla danego kształtu. Dzięki odpowiedniej sztywności i masie, dodatkowo pewnych elementach wypełniających unikamy niepożądanych efektów i poprawiamy pewne zakresy częstotliwości. Uważam, że MDF jest jednym z lepszych materiałów na obudowy tego typu.
Stolarzowi wystarczą nawet odręczne zwymiarowane rysunki. Obudowy mogę oczywiście oddać np. do robienia prób, zabawy z podobnymi przetwornikami .... itp albo nawet wykończenia. Dla mnie były potrzebne do testów i już prawie spełniły swoją rolę
Nie, bez zwrotnicy. Gra pełnym pasmem przetwornika.