kielek pisze:by jego budżet wynosił 600zł
600zł to jednak nie 700zł, no ale OK.
kielek pisze:Wiem,że na początek powinienem kupić wzmacniacz,ale przeglądając oferty na portalach ogłoszeniowych zauważyłem,że łatwiej jest "ustrzelić " przyzwoicie wyglądający wzmacniacz niż kolumny.
Yyy... ja czegoś nie rozumiem. "Wiem, że na początek powinienem kupić wzmacniacz, ale (...) łatwiej jest ustrzelić (...) wzmacniacz niż kolumny".
Skoro sam twierdzisz, że łatwiej jest ustrzelić wzmacniacz niż kolumny (z którą to opinią się zgadzam) to kup sobie pierw wzmacniacz, a nie kolumny.
kielek pisze:Odsłuch przed zakupem raczej nie wchodzi w grę,gdyż pomorskie wraz z Trójmiastem to totalna pustynia w kwestii wyboru sprzętu z drugiej ręki
Bez przesady, kwestia szczęścia. Sam pochodzę z Pomorza.
kielek pisze:(płyt tak samo

)
Tu znowu przesada. Macie wszak chociażby Muzyczną Piwnicę na Przymorzu czy też całą chmarę handlarzy na Jarmarku Dominikańskim (wiem że to sezonowe, ale jednak).
Wracając jednak do kwestii kolumn, jak patrzyłem tydzień temu to było dość cienko z wyborem, ale muszę dodać, że miałem wtedy luksus jakim jest znajomość parametrów docelowego wzmacniacza.
Powyżej są jeszcze linki do aukcji, większość z nich nie poszła (chyba tylko JBL poszły od razu), tak więc nadal są to aktualne propozycje, a wśród nich monitory
Moim zdaniem trochę bez sensu jest gdybanie na bazie tego co aktualnie jest dostępne w kontekście co się właściwie kupi w przyszłości jak już będzie wzmacniacz. Dzisiaj coś upatrzysz, a jak będzie wzmak to już tego nie będzie np. No chyba że faktycznie planujesz kupić kolumny przed wzmacniaczem.