Jaka jest realna wartość tych monitorów Tannoy?
-
Jaka jest realna wartość tych monitorów Tannoy?
Chcę wziąć udział w licytacji tych kolumienek,ale za bardzo nie wiem jaka jest maksymalna wartość tego sprzętu,by nie przepłacić http://allegro.pl/tannoy-fusion-1-i2031640208.html
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Jaka jest realna wartość tych monitorów?
Fusion to następca bardzo dobrej serii "M" tannoya. Niestety na moje ucho są gorsze od poprzedniczek zwłaszcza te najmniejsze jedynki. W serii "M" zastosowano lepszej jakości przetwornik wysokotonowy i lepiej zestrojono zwrotnicę tak że najmniejsze m-ki były w swojej klasie głośnikami bardzo dobrymi jeżeli nie wybitnymi. W serii fusion pojawiły się oszczędności co niestety przełożyło się na uzyskany dźwięk.
Ja bym tych z aukcji po prostu nie brał, zapolowałbym na M1 lub jeszcze lepiej R1 (taka ekskluzywna wersja serii M). Cena w zależności od stanu zachowania i kolorystyki od 300 nawet do 600 zł.
Ja bym tych z aukcji po prostu nie brał, zapolowałbym na M1 lub jeszcze lepiej R1 (taka ekskluzywna wersja serii M). Cena w zależności od stanu zachowania i kolorystyki od 300 nawet do 600 zł.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
Jaka jest realna wartość tych monitorów?
Dzięki Jack
Czyli mam polować na M1 (M2 też mi doradzano).Chciałem monitory zawiesić na uchwytach,ale tyle co mi radzono to może byc problem,bo M1(i M2 też) mają bass reflex z tyłu i wymagana jest odległość od ściany,a wtedy musiały by stać na standach a to nieco komplikuje sytuację.Wziąłem te pod uwagę właśnie ze względu na przedni bass reflex(rozważałem też monitory Missiona z tego samego powodu),ale skoro są wyraźnie "słabsze" od polecanych przez Ciebie M1 to sobie odpuszczę.

-
Jaka jest realna wartość tych monitorów?
Korzystając z okazji to czy te warte są licytacji? http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-ta ... 94537.html
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Re: Jaka jest realna wartość tych monitorów?
Wygladaja na zadbane. W mojej ocenie warto.
-