Niedawno kupiłem nowa wkladke i przy okazji montowania natknąłem się na mały problem z podłączeniem przewodów do wkładki. Kolory przeczą kolejności jaka byłą w poprzedniej wkładce, stąd moje pytanie - czy kierować się kolorami (odpowiedni kolor wpinac do odpowiedajacemu mu kolorowi na pinie wkładki, czy raczej zachować takie ustawienie jak przy poprzedniej wkładce?
Na poniższych zdjęciach widać jak podłączyłem to narazie, (kolor do koloru) dodaje również zdjęcie instrukcji z wkładki z oznaczeniami przewodów oraz zdjęcie poprzedniej wkładki.(stanton 500v3 to poprzednia, reloop nowa)
Na koniec jeszcze jedno pytanie, czy przy złym podłączeniu przewodów moge coś uszkodzic? (zwarcie czy cos?) oraz czy jeśli przy danym podłączeniu wkładka gra, to znaczy to że wszystko jest w 100% dobrze, ( poza mozliwoscia odwróconych kanałów) czy np bedzie grac nawet przy zlym podłączeniu, ale gorzej (ciszej/brudniej) niż przy prawidłowym? Wybaczcie szczegółowe i pewnie dla wielu laickie pytania, ale nie daje mi to spokoju;) z góry dziękuje za odpowiedzi,
pozdrawiam.