Miles Davis
- blispx
Re: Miles Davis
@zelazny
200g jest 2: z 2001 na czarnym winylu, master Grundmana (taki posiadam) i późniejsze na kolorowym - chyba niebieski. Masz także 2x45rpm i kilka 180g 33rpm. Do kupienia jest także wydanie test pressing bo Classic jest z tego znany że je wypuszcza
@zbyszek
brak ciemnego tła wskazywałoby w stosunku do MFSL na cyfrowe źródło choć w sumie ja już słyszę różnice pomiędzy oryg. 6eye a Classic i widzę w sposobie nacinania, 6eye było inaczej nacinane, głębiej pomimo mniejszego gabarytu
200g jest 2: z 2001 na czarnym winylu, master Grundmana (taki posiadam) i późniejsze na kolorowym - chyba niebieski. Masz także 2x45rpm i kilka 180g 33rpm. Do kupienia jest także wydanie test pressing bo Classic jest z tego znany że je wypuszcza
@zbyszek
brak ciemnego tła wskazywałoby w stosunku do MFSL na cyfrowe źródło choć w sumie ja już słyszę różnice pomiędzy oryg. 6eye a Classic i widzę w sposobie nacinania, 6eye było inaczej nacinane, głębiej pomimo mniejszego gabarytu
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Cracker
Mofi nie używa cyfrowych źródeł do produkcji winyli jeśli oryginalnie nagranie było analogowe.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- blispx
Kurde tak to jest jak się nie cytuje tekstu na który się odpowiada i wychodzi jak wychodzi już prostuję
Chodziło mi o MOV i Legacy bo Zbyszek się do nich odwoływał w stosunku do MFSL

Chodziło mi o MOV i Legacy bo Zbyszek się do nich odwoływał w stosunku do MFSL
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie.
Nie rozumiem logiki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Technics SL-Q2
Odgrzeję kotleta.
Czy wg Was lepiej kupic 50th anniversary czy MoFi 45RPM? Myślę tu nie tylko o brzmieniu ale również o wartości kolekcjonerskiej.
Czy wg Was lepiej kupic 50th anniversary czy MoFi 45RPM? Myślę tu nie tylko o brzmieniu ale również o wartości kolekcjonerskiej.
Technics SL-Q2 + SONY F550ES + Dali 104
http://www.discogs.com/user/masterwilo/ ... layout=big
- blispx
Co to jest 50th anniversary?
Wszyscy tylko Kind of Blue a takie Workin' with the Miles Davis Quintet bije je na głowę . Może dlatego iż dostać oryg. Prestige nie jest prosto czyt. tanio, a RE to ścierwa pierwszego sortu
jest mało w temacie
Wszyscy tylko Kind of Blue a takie Workin' with the Miles Davis Quintet bije je na głowę . Może dlatego iż dostać oryg. Prestige nie jest prosto czyt. tanio, a RE to ścierwa pierwszego sortu

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie tylko Workin`
, (a z tej serii z Trane to oczywiście komplet Relaxin, Steamin i kupa innych).
Anni,
To wydanie 2LP stero standard i mono + obszerny linear notes etc. - nie posiadam na vinylu i nie zamierzam z przyczyn obiektywnych ale generalnie dość fajne.
Nie zawracaj sobie głowy generalnie

Anni,
To wydanie 2LP stero standard i mono + obszerny linear notes etc. - nie posiadam na vinylu i nie zamierzam z przyczyn obiektywnych ale generalnie dość fajne.
Nie zawracaj sobie głowy generalnie

Ostatnio zmieniony 18 cze 2017, 20:52 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
- blispx
A nie wiem jak reszta bo mam tylko Workin'
A na tego na razie mnie nie stać
(śmiech przez łzy)
http://www.ebay.com/itm/Miles-Davis-Qui ... Sw1BlZOd-w
A na tego na razie mnie nie stać

http://www.ebay.com/itm/Miles-Davis-Qui ... Sw1BlZOd-w
- darkman
- Kontakt:
Te cztery z Coltrane: Cookin'/Relaxin'/Workin'/Steamin' nagrane w 1956 jako zobowiązania kontraktowe i końcowe dla Prestige. Wszystkie są krótkie dość. Za to doskonale wpisują się w dwie dyskografie. Klimatycznie bardzo spójne, właściwie mogłyby być wydane jako jedna sesja.
Ciekawy okres w rozwoju świadomości muzycznej Trane`a w stronę słynnego potem kwartetu. ale można też parę rzeczy, których nie ma na winylach..żałuj braku odtwarzacza

Ciekawy okres w rozwoju świadomości muzycznej Trane`a w stronę słynnego potem kwartetu. ale można też parę rzeczy, których nie ma na winylach..żałuj braku odtwarzacza

- holy_shit_89
- darkman
- Kontakt:
Jacek tego Cellara mam wydanie promo ze znaczkami FBI prohibition
, poważna sprawa, a i powód do radochy (bardzo ciekawy label stamp i diabelnie rzadki). to są dwa boxy w plastiku.
Corner`ek standardowy w metalu, kupiłem jak się ukazał po prostu wówczas jeszcze u Jabłkowskich (Taffic) już nie istnieje obecnie. Nie mam czerwonej blachy Davis & Coltrane, ale całość mam na pojedynczych labelach i chyba jeszcze jednego boxa mi brakuje.
Tu front covers:

Corner`ek standardowy w metalu, kupiłem jak się ukazał po prostu wówczas jeszcze u Jabłkowskich (Taffic) już nie istnieje obecnie. Nie mam czerwonej blachy Davis & Coltrane, ale całość mam na pojedynczych labelach i chyba jeszcze jednego boxa mi brakuje.
Tu front covers:
- holy_shit_89
Kurde, nie mam odtwarzacza CD, ale "Cornera" kupiłbym tylko po to, żeby mieć
Jest tam jakiś ciekawy booklet? Może wielcy tego świata się zlitują i wydadzą kiedyś te rzeczy na winylach 

- darkman
- Kontakt:
Nooo pewnie
"
The 6-CD deluxe edition also contains a 120-page full-color booklet with liner notes and essays by producer Bob Belden, journalist Tom Terrell, and arranger/ composer Paul Buckmaster as well as rare photographs and new illustrations.
Wydanie jest na prawdę profi. Czapki z głów.

"
The 6-CD deluxe edition also contains a 120-page full-color booklet with liner notes and essays by producer Bob Belden, journalist Tom Terrell, and arranger/ composer Paul Buckmaster as well as rare photographs and new illustrations.
Wydanie jest na prawdę profi. Czapki z głów.
-
- Gramofon: Technics SL-Q2
https://www.discogs.com/Miles-Davis-Kin ... se/2133766blispx pisze:Co to jest 50th anniversary?
Technics SL-Q2 + SONY F550ES + Dali 104
- blispx
Masz tam niżej jakiś koment, nie jest on z tego co widzę pochlebny
widzę że mix jest:
https://www.discogs.com/artist/339229-Ray-Janos
ze Sterling'a
Na forum Hoffmana zdania na temat tego wydania są podzielone
Bierz MFSL
widzę że mix jest:
https://www.discogs.com/artist/339229-Ray-Janos
ze Sterling'a
Na forum Hoffmana zdania na temat tego wydania są podzielone
Bierz MFSL