Ciekawie dobrane kolory złączy do kolorów kabli

Hmmm ... a co było poprzednio?

A tak w ogóle to estetyczne i sympatyczne choć nietanie kabelki. Oko cieszą. Fajnie wykonane. Gratulacje.

Ciekawie dobrane kolory złączy do kolorów kabli
Hmmm ... a co było poprzednio?
Żeby kierunku nie pomylić. Czerwony źródło, czarne ampli.
Szału nie było. Hama\vitalco\vivanco, no ale na tym nie grało. Lepsze były od sygnału video dodawane z tv i br (w porównaniu do ww). A główny CD jest podpięty przez dzieło kuzyna, w ładnym oplocie, ze złotymi wtykami. Chyba na jakichś chińskich kablach żyła + ekran. Ale te Klotze są lepsze.
A dzięki, dziękiRegsoft pisze:A tak w ogóle to estetyczne i sympatyczne choć nietanie kabelki. Oko cieszą. Fajnie wykonane. Gratulacje.
Raczej ok 30 (16 wtyki + 14 kabel). Klotz po 5,7 czarny 5,9 czerwony, wtyki tak samo, razem 28. No chyba że masz tańsze wtykiamrowek pisze:@...snow
http://allegro.pl/sommer-twin-kabel-mik ... 57149.html
wyszło by taniej
koszt 1 m około 24 zł
Ale... jak to? To elektrony w tym kablu płyną tylko w jedną stronę (pomijam już definicję prądu zmiennego)? Ja wiem, że w audio istnieją kable kierunkowe i ma to uzasadnienie w pewnych sytuacjach. Ale założę się, że ten kabel kierunkowym nie jest. Zresztą gdyby taki był, mógłby wyprowadzać niezłe zakłócenia przy połączeniu klocków.
Dokładnie o to mi chodziło. Cena za metr relatywnie niska więc warto poeksperymentować. Jak dla mnie, gra jest warta świeczki.caveas pisze:Ludziska czytajcie.![]()
Kierunkowość "czinczy" powstaje przy połączeniu "2 w ekranie" i ekran połączony z "zimnym" tylko od strony źródła.
Nie wchodzimy tu w metalurgię i kierunek wyciągania drutów np.
Tak wykonane tanie kable mają prawo zagrać lepiej od drogich 1 w ekranie.
Czyli lepiej nie ruszać. Dzięki za odpowiedź.caveas pisze:A kable miedzy gramofonem a preampem MM powinny mieć pojemność właściwą razem z pojemnością na wejściu preampu MM a nie minimalną.
Wymiana kabli na niskopojemnościowe to prawie pewna recepta na porażkę brzmieniową.