Myszor pisze: Cinch z magnetowidu na cinch TV (choć nie jestem pewien czy twój tv nie przyjmuje tylko sygnału component, wtedy dupa).
TV przyjmuje sygnał AV. Po podłączeniu magnetowidu kablem SCART-CINCH bezpośrednio do TV i przełączeniu TV na źródło AV można było oglądać DVD (choć w raczej kiepskiej jakości), natomiast VCR nie działał. Dodam, że do TV wetknąłem tylko 3 cinche - dwa do audio i jeden żółty do video. Jednocześnie dekoder był połączony z telewizorem przez HDMI.
Myszor pisze: Scart z magnetowidu decoder na scart dekodera dvd.
To nic nie dało, ale przyznam, że testowałem to rozwiązanie po rezygnacji z poprzedniego - czyli odłączyłem kabel euro-cinch, którym wcześniej połączyłem magnetowid z telewizorem.
Myszor pisze: Ewentualnie wtyczka/przejściówka z dvd scart- 5 razy cinch i dalej na tv cinch kompozyt.
Ten mój kabel scart-cinch ma strasznie dużo tych "bananów"

Ja wykorzystałem tylko 3. Które to są wejścia "tv cinch kompozyt"?
Myszor pisze: Są też przejściówki scart-hdmi.
Jest to pewna myśl, ale czy znowu nie skończy się tak, że będzie działać DVD, a VHS nie ze względu na brak emulatora VCR we współczesnych telewizorach?
metallsnow pisze: Skoro podłączyłeś kablem hdmi możliwe że włączył się protokół HDCP (nie pozwala na przechwytywanie sygnału av).
DVD działało, VHS nie. Właśnie na źródle AV w telewizorze.
metallsnow pisze: Spróbuj podłączyć vhs do dekodera kablem euro, jak robiłeś to wcześniej, a dekoder komponentem do tv. W ten sposób uzyskasz jakość hd.
Czyli zrezygnować z HDMI? Co to dokładnie jest "komponent"?
metallsnow pisze: Swoją drogą dziwne że euro-cincz dało słabą jakość. Podłączałem ostatnio br od lg przez cincze do starego elemisa z dupą i jakość obrazu była bardzo dobra, aż sam się zdziwiłem.
Ja z kolei od zawsze miałem takie spostrzeżenie, że cinche dawały dużo słabszą jakość niż scart-scart. Nie wiem, może to kwestia jakości samego kabla.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII