Ale do rzeczy.
Pisałem już o tym zakupie tu ==>> viewtopic.php?f=4&t=10325
Gramofon zakupiony na tej aukcji ==>> http://allegro.pl/sony-ps-x4-okazja-i68 ... MzBmOGY%3D
Temat skończył się na nieodpowiadającym sprzedawcy. Dziś po wysłaniu kolejnego maila, który pozostał bez odpowiedzi, zadzwoniłem pod numer z aukcji.
Oględnie rzecz ujmując stanęło na tym, że sprzedawca ma przelać mi 150 zł lub załatwić sprawną pokrywę.
Wygląda więc, że gramofon zostaje.
Jeśli sprawa zostanie pomyślnie zakończona, zamierzam doprowadzić go do porządnego stanu.
Aby uniknąć chaotycznych wywodów postaram się ująć temat w punktach.
1. soniacz trzyma obroty na obu prędkościach
2. headshell jakiś nieoryginalny, SH-145 można wyrwać za 200 zł, zastanowię się

3. wkładka - Panasonic 2700c II, igła używana, chyba zamiennik, z przejrzanych opinii - to taka troszkę lepsza AT95 ?
4. winda leci jak kamień, to jakieś fatum (jeszcze x-45 nie uleczyłem z tego)

5. nie działa automatyczne wyłączanie silnika przy autoreturnie lub wciśnięciu reject. Działa za to przy manualnym uniesieniu ramienia i odprowadzeniu na stopkę. Z manuala wynika, że odpowiedzialny jest za to magnes na brake drumie, który po odprowadzeniu ramienia na stopkę powinien aktywować switch odcinający zasilanie silnikowi.
OK, ale dlaczego w takim razie to działa przy ręcznym podniesieniu ramienia? Ten temat nurtuje mnie najbardziej
6. jest dodatkowy counterweight, ale wygląda na jakiś wybrakowany, taki ma być? (zdjęcia pod spodem)
Poza uszkodzeniami pokrywy chyba nie pozostawiającymi złudzeń, ze swojego mocowania wysunięta była kopułka ze światełkiem do stroboskopu, poczta musiała zdrowo pierdyknąć tą paczką

Na szczęście żadnych innych trwałych uszkodzeń nie zauważyłem.
Tak jak pisałem - chciałbym tę X4 odpicować, podoba mi się ten model (i X6, ale tu ceny są zaporowe)