Tak się zastanawiam, bo nie wiem, a i leniwy jestem i nie chce mi się sprawdzać - bo i po co....

Ja lubię sobie pokręcić i zmieniać charakterystykę brzmienia i ustawiać sobie tak, żeby mi w danym momencie pasowało....

Tak się zastanawiam, bo nie wiem, a i leniwy jestem i nie chce mi się sprawdzać - bo i po co....
Czy oprócz TungSol jeszcze jakieś próbowałeś? Jaka zmiana była po przesiadce z fabrycznych EL34 ? Ponoć największy wpływ na poprawę brzmienia wnoszą te małe, czy faktycznie? Pytam bo nie wiem czy od razu zamówić lampy mocy. Sterujące juz mam kupione właśnie te RTC, a lampy mocy chciałem Electro-Harmonix 6CA7 w którymś z tych sklepów, bo w polsce nie mają nigdzie.
Jeśli miałbym Ci cokolwiek doradzać - to osłuchaj się najpierw trochę z tymi oryginalnie zamontowanymi chińskimi. Daj Yaqinowi trochę pograć, niech się ułoży, czy wygrzeje - jak kto woli
Well, ja też ale niestety nie pamiętam jak zagrał YMS30L. Odsłuchałem kilka Fezz Audio /Luna, Mira Ceti i Titania/ poświęcając im sporo czasu oraz dwie wizyty, dzień po dniu, bowiem to było moje główne zadanie na ubiegłoroczny AS. Wcześniej znałem tylko z informacji od Wolfa Lunę, bowiem jest on jej posiadaczem, a nawet użytkownikiem.
To pozostawiam bez specjalnego komentarza, cóż to za porada? W telewizji mówili! I co z tego wynika? Zwykle nic. Co innego czytam, co innego słyszę. Q cud!
Niestety nie zamknąłeś cudzysłowu i nie wiadomo, gdzie kończy się ów cytat, a gdzie zaczyna Twoja już wypowiedź.
No! Można? Można!
Gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
No właśnie. MMarek mi wczoraj wyklarował, że wymiana lamp sterujących w tym modelu ma znaczenie drugorzędne w zasadzie i nie ma się co pchać w niewspółmierne wydatki.
Też nie wiem, prawdę mówiąc, ale PR jest nadal słaby.
Ano i o to chodzi.
Też tak myślę, zwłaszcza po długiej jak zwykle rozmowie z Tobą. Cena+koszt lamp do wymiany nadal nie jest wygórowana.. no powiedzmy akceptowalna.
Prawdę mówiąc miałbym ochotę sprawdzić. To może kupić tego ping-ponga i sobie wyrobić zdanie?
Przepraszam za cudzysłów, juz poprawiłem. Nie twierdzę ze luna grała źle, napisałem tylko ze yaqin nie odstawał od luny a jest o 1500pln tańszy.
Pytanie skierowane co prawda do Marka, ale odpowiem ja tez bo akurat zwracałem na to uwagę bo czytałem na forum ze się grzeje. Po 2 godzinach, granie umiarkowanie głośno, kolumny 8ohm, transformator sieciowy po dotknięciu ręką ciepły jak kazdy jeden w tranzystorze. Głosnikowe ledwo co letnie. Nie sądze by przy kolejnych 2 godzinach był goracy. Na kratce od lamp mocy tez jajecznicy nie usmażysz. Mój stary laptop grzeje się bardziej
Darku. Moim zdaniem nie aż tak mocno, choć zimny nie jest..... Spokojnie mogę rękę położyć bez obawy o konieczność zastosowania panthenolu....
Chętnie poczytam i wierzę, że będzie to bradziej merytoryczne od:
Ten cytat poniżej rozumiem obowiązuje wszystkich...MISSE pisze: bla bla bla
I żeby nie było, że jestem złośliwy - bo nie jestem - zapewniam. Z prawdziwą niecierpliwością czekam na wpis osoby znającej się na lampowcach, mam tu na myśli kolegę MISSE, a że będzie pisał o Yaqinie MS-30L, którego mam (bo o nim tu mowa) tylko potęguje moją ciekawość.MISSE pisze: i proszę nie powielajcie już domysłów nie popartych czymkolwiek