co myslicie o tym wzmacniaczu???
- mastacezar
http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-ax- ... 68182.html
chce zakupic taki wzmacniacz,do mojego Numarka TT-1510,co o nim sadzicie???
lub moze ten model http://allegro.pl/wzmacniacz-onkyo-a-86 ... 12118.html
jaki wedlug Was bedzie lepszy za ta kwote ?
dzieki i pozdraiwam!
chce zakupic taki wzmacniacz,do mojego Numarka TT-1510,co o nim sadzicie???
lub moze ten model http://allegro.pl/wzmacniacz-onkyo-a-86 ... 12118.html
jaki wedlug Was bedzie lepszy za ta kwote ?
dzieki i pozdraiwam!
-
Dobre! ale cena "troszkę" (moim zdaniem) niedobra
"Y" nie poszła; to może ponegocjować cenę 

cena okropna. Yamaha jest lepsza od Onkyoeenneell pisze:ale cena "troszkę" (moim zdaniem) niedobra
Taka Yamahe mozna miec za jakies 400zl
Yamaha rx-v461
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
mastacezar:
Onkyo A-8670 zdecydowanie wygrywa nad tym modelem Yamahy. Ja bym się nie zastanawiał
Onkyo A-8670 zdecydowanie wygrywa nad tym modelem Yamahy. Ja bym się nie zastanawiał

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Z uwagi,że mój gramofon jak na razie współpracuje z amplitunerem kina domowego(Denon AVR 1509)a czytając forum utwierdzam się w opinii,że nie jest to najlepsze rozwiązanie,więc zastanawiam się nad kupnem jakiegoś wzmacniacza stereo do owego gramofonu.Niestety ograniczony warunkami mieszkaniowymi muszę zostać przy tym samym zestawie kolumn(Wharfedale Crystal 2-30),więc będę musiał stworzyć jakiś rozdzielacz,którym bym przełączał przewody głośnikowe na odpowiedni wzmacniacz lub kupiłbym jakiś gotowy spliter.Przeglądając nieco allegro w celu wstępnego namiaru na rzekomy wzmacniacz natknąłem się na taką ofertę z mojego miasta,która mnie zainteresowała http://allegro.pl/basf-d-6360-najlepszy ... 35956.html
Pytanie do szanownych forumowiczów mających większe doświadczenie w temacie audio,co o tym sądzicie?
Pytanie do szanownych forumowiczów mających większe doświadczenie w temacie audio,co o tym sądzicie?
-
dwa wzmacniacze i jeden zestaw kolumnkielek pisze:,więc będę musiał stworzyć jakiś rozdzielacz,którym bym przełączał przewody głośnikowe na odpowiedni wzmacniacz

Lepiej niech Twoj gramofon dalej współpracuje z amplitunerem kina domowego

-
Re: co myslicie o tym wzmacniaczu???
A dlaczego to gorsze rozwiązanie? Możesz mi to nieco szerzej wyjaśnićeenneell pisze:dwa wzmacniacze i jeden zestaw kolumnkielek pisze:,więc będę musiał stworzyć jakiś rozdzielacz,którym bym przełączał przewody głośnikowe na odpowiedni wzmacniaczTo raczej gorsze rozwiązanie
![]()
Lepiej niech Twoj gramofon dalej współpracuje z amplitunerem kina domowego

-
Mnie sie nie podoba pomysł:kielek pisze:A dlaczego to gorsze rozwiązanie? Możesz mi to nieco szerzej wyjaśnić
Może ktoś z Forumowiczów stosował tego typu patentkielek pisze:,więc będę musiał stworzyć jakiś rozdzielacz,którym bym przełączał przewody głośnikowe na odpowiedni wzmacniacz

Ja bym w takie rozwiązanie nie szedł

-
No trochę poczytałem na ten temat na elektrodzie i audiostereo,jest tam kilka wątków na ten temat i kilka rozwiązań.
Nie jestem zdecydowany na takie posunięcie na 100%,ale człowiek tyle się tu naczytał o brzmieniu wzmacniaczy "vintage" w połączeniu z gramofonem,że aż go ciągnie jak wilka do lasu
Nie jestem zdecydowany na takie posunięcie na 100%,ale człowiek tyle się tu naczytał o brzmieniu wzmacniaczy "vintage" w połączeniu z gramofonem,że aż go ciągnie jak wilka do lasu

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Z technicznego punktu widzenia zastosowanie jakiegoś pasywnego routera do odpowiedniego przekierowania sygnału jest jak najbardziej możliwe i nie zaszkodzi audio klockom. Sam mam urządzenie Beresford TC-7220 które jakiś czas stosowałem i mogę śmiało polecić. Jednak nie wydaje mi się abyś przez zastosowanie innego wzmacniacza uzyskał lepsze brzmienie (na proponowanym poziomie cenowym). Będzie zapewne inne, ale czy lepsze śmiem wątpić. Ograniczeniem będą kolumny to one determinują uzyskane brzmienie, dlatego inwestycja w lepsze kolumny będzie się zawsze bardziej opłacać i będzie bardziej słyszalna zmiana.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
No dobra panowie przekonaliście mnie
Teraz kwestia czy załóżmy do tej klasy wzmacniacza co podałem w linku(traktować na obecną chwilę jako przykład) to szukać monitorów,czy zbierać kasę i pozbyć się tych Crystali?

-
Tu sie zgodze. To najwazniejszy element toru.JacK pisze:Ograniczeniem będą kolumny to one determinują uzyskane brzmienie, dlatego inwestycja w lepsze kolumny będzie się zawsze bardziej opłacać i będzie bardziej słyszalna zmiana.
electro industrial , sl Q2 , at13eav
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja bym pierw sprawdził jak taki inny vintage wzmacniacz zabrzmi z tym co już masz, a dopiero potem się zastanawiał nad zmianą/dokupem kolumn.kielek pisze:to szukać monitorów,czy zbierać kasę i pozbyć się tych Crystali?
Można się sprzeczaćhellbit pisze:Tu sie zgodze. To najwazniejszy element toru.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum