Ponad 95% nowych płyt które kupuję ma paprochy (głównie pył papierowy) i inne zanieczyszczenia poprodukcyjne, więc biedronkowe nie są tu żadnym wyjątkiem. Myję wszystkie od razu po rozpakowaniu.
arturxyz pisze:natomiast Varius Manx.....to płyta była-jest zakurzona i pełno syfu z koperty papierowej też potrzebny był mały tuning....jakość okładki j/w - obie z empiku wydanie nie limitowane w Varius Manx limit różnił się kopertą wewnętrzną i ceną 20 zł wyższą....
Nie mogę uwierzyć w to, jak wygląda koperta wewnętrzna (na zdjęciu). Jakby pofalowana od wilgoci.
arturxyz pisze:natomiast Varius Manx.....to płyta była-jest zakurzona i pełno syfu z koperty papierowej też potrzebny był mały tuning....jakość okładki j/w - obie z empiku wydanie nie limitowane w Varius Manx limit różnił się kopertą wewnętrzną i ceną 20 zł wyższą....
Nie mogę uwierzyć w to, jak wygląda koperta wewnętrzna (na zdjęciu). Jakby pofalowana od wilgoci.
Jaka wilgoć.... nie demonizujmy koperty antystatyczne tak mają jak się w nie włoży płytę.
CO do tej koperty to zamówiłem je pod wpływem entuzjastycznych opini kolegów z forum i jak doszły to troszkę się zdziwiłem na stronie http://allegro.pl/koperty-antystatyczne ... 39451.html u Pana Tomasza Opowicz .....jak widać na zdjęciu z linku te 80g też są pofalowane........... na pocieszenie dodam że czarne przyszły w OK ale one mają gramaturę zdaje się 90g .....pisaliśmy o tym w wątku Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd. na str 23 +/- 2 strony kupując u tego sprzedającego trzeba być uważnym co do gramatury.......
........i są antystatuczne.
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
Ten wątek: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=26 ... ja#p135451
# 299
+ fotografia, wyraźnie pokazane i wzmiankowane w tekście, że czerwone z tamtej partii są pofalowane.
Są zdejćie i opisy wszystkich dostępnych wówczas kopert.
katar pisze: koperty antystatyczne tak mają jak się w nie włoży płytę.
Nie bardzo. Tylko kiepskiej jakości i poniżej gramatury <70g. Testowaliśmy to kiedyś tam.
Normalne czyli dobre się nie falują.
U mnie nowe koperty, przy pierwszym włożeniu płyty tak właśnie mają sam się dziwiłem. Po jednym dniu w okładce wygładza się na płaściutko kwestia ułożenia.
katar pisze: przy pierwszym włożeniu płyty tak właśnie mają
To typowe w paczce, taki rodzaj produktu. Grubsze mają ten efekt już znacznie mniejszy.
No tak Olsza pisał w tamtym wątku, że muszą być uleżane zasadniczo
W większości używam Premium kremowych i nie mam zastrzeżeń, do płyt typu 'półkownik LP' daję lepsze po prostu, typu MoFi i podobne. Przechowuję przy małej wigotności w oryginalnym zamkniętym pudełku.
darasXL pisze: Ona tyż...sorry,nie mogłem się powstrzymać...
Tu i dieta cud nie pomoże. Michę cza odstawić i git
Dzisiaj właśnie czytałem, że Kayah ma chorą tarczycę... .
Współczuję serdecznie.
Życie to jednak śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową (Zanussi). iNie przez Facebook (Darkman).
Pani Kasia jest bardzo rozrywkową osobą, więc dworowałaby zapewne z nami. Nie dramatyzuj chłopie, bo zleciało kiepskim sitkomem.