Marantz TT5005

ODPOWIEDZ
irek200
Gramofon: Marantz'e różne

Marantz TT5005

Post autor: irek200 »

Witam. Wiem, że to nie jest uznany gramofon ale taki właśnie mam i chce go sprzedać komuś, kto nie jest bardzo wymagający i akurat szuka bezproblemowego urządzenia. Więc wrzucam tu odnośnik do aukcji i powielę opis, który tam zamieściłem:
http://allegro.pl/gramofon-marantz-tt50 ... 47934.html

Na sprzedaż wystawiam mój gramofon Marantz TT5005. Gramofon pochodzi z polskiej sieci sprzedaży i był kupiony bodaj na przełomie 2014/2015 roku (niestety nie posiadam już paragonu).

Opis ze strony oficjalnego dystrybutora:

Gramofon analogowy MARANTZ TT5005

łatwy w ustawieniu
wbudowany przełączalny przedwzmacniacz gramofonowy pozwala na podłączenie do dowolnego wzmacniacza czy amplitunera
dwie prędkości obrotowe 33 1/3 oraz 45 rpm
fabrycznie zamontowana wkładka MM
system automatycznego startu-zatrzymania
automatycznie powracające ramię
solidny odlewany talerz z aluminium
dostępny w kolorze czarnym

Ze swojej strony dodam, że "solidny odlewany talerz" jest może i solidny bo sztywny ale wcale nie jest ciężki. Ogólnie gramofon jest dość lekki. Fajny do bezproblemowej zabawy z winylami, tj. do zwykłego odtwarzania ale jakiegoś bogactwa głębi czy barwy na takim urządzeniu nie należy się spodziewać. Pracował natomiast będzie bez problemu - pełen automat, urządzenie w doskonałym stanie, bardzo mało używane. Nie sądzę, by odtworzyło więcej niż 100 płyt a i to podaje z dużym zapasem.

Ze względu na charakter przedmiotu oferuję odbiór osobisty. Nie mam w tym względzie zaufania do firm kurierskich. Może towar odebrać ktoś znajomy, ja mogę gdzieś podrzucić na terenie miasta ale proszę nie przymuszać mnie do wysyłki kurierem. Oczywiście jeśli będzie trzeba to zrobię to ale na odpowiedzialność Kupującego. Gramofon jest już spakowany i przygotowany do transportu.

W zestawie oczywiście polska instrukcja. Pasek zdjęty i zabezpieczony, mata także zapakowana w oryginalną usztywniającą kopertę.

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny (najlepiej po godz. 17.00). Jeśli nie odbiorę oddzwonię.

Życzę przyjemnej licytacji. W rozliczeniu mogę także przyjąć jakiś gramofon vintage, najlepiej z napędem bezpośrednim, ewentualnie kolumny podłogowe, optymalnie angielskie lub amerykańskie (także vintage, drewniane skrzynie).
Marantz 6300, 6110, Dual 1239A
ODPOWIEDZ