Luxman PD-171A
- Reymont
Re: Luxman PD-171A
Po próbach z różnymi szablonami oraz z przyrządem ustawiam wg szablonu dedykowanego dla mojego Technicsa wg geometrii Baerwalda.
Jeśli skala się nie zgadza to chyba musisz w ustawieniach drukarki odznaczyć opcję "dopasuj" czy jakoś tak.
Jeśli skala się nie zgadza to chyba musisz w ustawieniach drukarki odznaczyć opcję "dopasuj" czy jakoś tak.
- Biogon
- Gramofon: składak
Ustaw w opcjach drukowania "scale" na 100% i wtedy wydrukuje Ci się poprawnie.
- Reymont
Tak jak pisze Biogon, chodziło mi o opcje drukowania, tam musisz pokombinować.musisz w ustawieniach drukarki odznaczyć opcję "dopasuj" czy jakoś tak
- zelazny
Przeszukałem już chyba każde ustawienia, opcje i nie mogę tego znaleźć. Instaluję Acrobat Reader może w nim będzia ta opcja.
Luz mam już, w AR jest opcja. Teraz jest idealnie 180 mm. Jeszcze pytanie czym robiliście dziurę?
Igłą nakłuwaliście dookoła? 
Tak w ogóle to teraz pytanie co wyciąć i zastosować - Baerwald czy Loefgren? Oglądam film o ustawianiu w temacie "Ustawianie wkładki" ale na filmiku jest Technics.
Luz mam już, w AR jest opcja. Teraz jest idealnie 180 mm. Jeszcze pytanie czym robiliście dziurę?

Tak w ogóle to teraz pytanie co wyciąć i zastosować - Baerwald czy Loefgren? Oglądam film o ustawianiu w temacie "Ustawianie wkładki" ale na filmiku jest Technics.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2017, 19:10 przez zelazny, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Możesz wypróbować różne ustawienia
. To fajna zabawa jak jest czas. Ustawiasz, słuchasz i porównujesz. To, że na filmiku jest Technics to nie ma znaczenia. Zasady kalibracji są takie same tylko zmieniają się dane do ustawień względem ramienia. Tak swoją drogą to troszką dziwne, że Jelco nie dało szablonów do instrukcji kalibracji. Sprawdź dobrze 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- zelazny
Nie ma Paw, przeszukałem całe pudło i książeczki.
Tak jak Wojtek napisał, wystarczy dobre ustawienie overhang ale ja mimo to lubię sobie poeksperymentować. 

- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Otwórz plik w Acrobat Reader. Tam ta opcja będzie.
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- zelazny
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Ech, no tak to jest, jak się odpowiada przed przeczytaniem reszty wątku...

Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- zelazny
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Też to pamiętam i dlatego dziwię się że zelazny tak jakby zaczyna od zera teraz.
Tak jakby jednak niesamodzielnie montował jogurta na Technicsie albo w między czasie wszystko pozapominał

Oj tak.
Ten przyrząd to nic innego jak Technicsowy overhang gauge, standardowo na wyposażeniu każdego gramofonu z mocowaniem 1/2'' tej marki.
Napisałem Tobie wcześniej że ustawienie overhang na 52mm jest takie samo jak w Technicsach. Dlatego też poradziłem przełożenie koszyka z poprzedniego gramofonu. Na jedno wychodzi. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz.
Czyli źle Ci się wydrukowało.
Zostań przy 52mm z instrukcji. Serio.
Szablon siłą rzeczy wskaże pewnie co innego.
Podali info w instrukcji i to pewnie wystarczy większości

Tyle że zanim się coś robi warto wiedzieć co się w ogóle robi i czego można się spodziewać.
A tu to wygląda na totalne łapu capu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
Już wyjaśniam.
Tak, nie wiedziałem jak wyważyć ramię ale to był post napisany odnośnie wyważania chyba drugiego dnia od momentu rejestracji.
To Ty Wojtek wtedy mi pomogłeś. Wpadłem jak poparzony, walnąłem temat nie sprawdzając czy takowy już jest.
Dostałem zjebkę. 
Mając Technicsa miałem na początku wkładkę oryginalną. Nie ustawiałem jej osobiście. Kupiłem jogurta no i ją przymocowałem po prostu, niewiele myśląc. Wkładkę Denona przykręciłem na równi z początkiem HS. Bo wtedy nawet nie wiedziałem, że trzeba to ustawić.
No i zgadza się, ustawienie wkładki jest od zera bo tego nigdy nie robiłem a wyważać potrafię.
Wojtek zostanę przy 52mm i dam sobie spokój z szablonem.
I tak, rozumiem Cię co do przełożenia koszyka razem z wkładką. Nie wiedziałem, że to też jest 52 mm.
Co do szblonu od Jelco to go po prostu nie ma. Ale przejrzę jeszcze raz instrukcję, może przeoczłem jakieś info.

Mając Technicsa miałem na początku wkładkę oryginalną. Nie ustawiałem jej osobiście. Kupiłem jogurta no i ją przymocowałem po prostu, niewiele myśląc. Wkładkę Denona przykręciłem na równi z początkiem HS. Bo wtedy nawet nie wiedziałem, że trzeba to ustawić.

No i zgadza się, ustawienie wkładki jest od zera bo tego nigdy nie robiłem a wyważać potrafię.
Wojtek zostanę przy 52mm i dam sobie spokój z szablonem.
I tak, rozumiem Cię co do przełożenia koszyka razem z wkładką. Nie wiedziałem, że to też jest 52 mm.
Co do szblonu od Jelco to go po prostu nie ma. Ale przejrzę jeszcze raz instrukcję, może przeoczłem jakieś info.

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2017, 19:32 przez zelazny, łącznie zmieniany 4 razy.
- KUTI
Zelazny, kończymy już drążenie tego wątku. Ciesz się tym sprzętem, bo nie każdy może uświadczyć takiego zaszczytu.
Zacznij w końcu korzystać z niego, bo myślę, że w końcu załapałeś o co w tym wszystkim chodzi.
Z czasem sam wyłapujesz szczegóły i niuanse tak jak Pawelec już wspomniał...
Miłej zabawy w odsłuchach.
Zacznij w końcu korzystać z niego, bo myślę, że w końcu załapałeś o co w tym wszystkim chodzi.
Z czasem sam wyłapujesz szczegóły i niuanse tak jak Pawelec już wspomniał...
Miłej zabawy w odsłuchach.
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
- zelazny
Dzięx chłopaki.
Ten przyrząd do ustawiania wkładki jest niedobry, nie pasuje. U mnie headshell ma dwie wypustki u góry i u dołu i za cholerę nie wejdzie.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
zelazny, to kwestia headshella w takim razie, a nie przyrządu. Typowe headshelle SME mają bolec tylko u góry.
Nie spodziewałbym się że ten co przyjdzie z Luxmanem/Jelco jest jakiś niestandardowy.
Tak czy siak, już wiesz że jeśli nie przyrządem to suwmiarką czy linijką zrobisz to samo (choć pewnie mniej komfortowo).
Nie spodziewałbym się że ten co przyjdzie z Luxmanem/Jelco jest jakiś niestandardowy.
Tak czy siak, już wiesz że jeśli nie przyrządem to suwmiarką czy linijką zrobisz to samo (choć pewnie mniej komfortowo).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum