Popatrz sobie na fotki i opis na vinylengine.
Dobrego wyboru

Przede wszystkim ramieniem, a co za tym idzie, mocowaniem wkładki. SL-Q2 ma to co prawdziwy gramofon mieć powinienkron pisze:jeszcze mam jedno i ostatnie pytanie, bo raczej zdecyduje się na technicsa, czym różni się sl-q2 od sl-q200?
Ot i wymyślił "prawdziwość" gramofonu ...
Tu już zaczynamy nieco mijać się z opisem "... TANI, prosty w obsłudze, niezawodny sprzęt"
Trzy "uśmieszki" tam dodałem, żeby nie odczytywać tego do końca dosłownie
Jeśli jest w dobrym stanie, to zdecydowanie warto.
Pytanie jak bardzo i na ile w stosunku do potencjalnie zakładanego budżetu?
Popatrz na archiwum giełdy forumowej. Był taki u nas, stan bdb i ładny. Poszedł za 390* o ile dobrze pamiętam, a mógłbym bo to ja go oferowałem. Około 400 pln to bdb cena moim zdaniem. 500 to na pewno nie, bo można spokojnie doszukać innych propozycji de facto z mocowaniem 1/2" czyli bardziej współczesnym. Rasowy gramofon to jednak starszy typ mocowania by być lege art historycznie, jesli już chcemy epatować tym zręcznym określeniem .."prawdziwy, rasowy", brzmi dumnie i.. głupio
"J" też są OK
No i sam sobie udzieliłeś pełnej i bardzo konkretnej odpowiedzi. W takim układzie poluj na Technicsa DD + Q T4P. Jeśli jest po serwisie, to 450 zł nie wydaje się być na dziś wygórowaną ceną. Topowe modele Technicsa z T4P to SL-QX300 i SL-QD33.kron pisze:Widze ze wywołałem niemałe poruszenie;)Jesli chodzi tylko o kwestie estetyczne to podoba mi się minimalizm sl-q200 w tym to proste ramie;) Rowniez fakt ze wkładka t4p jest kalibrowana fabrycznie i łatwiejsza do wymiany(jak słyszałem) tez do mnie przemawia. Nie jestemaudiofilem wiec mniejszy ich wybór mnie nie przeraża. Gramofon,w moim zdaniem dobrym stanie i po serwisowaniu zakupie za 450 zł co mając na uwadze powyższe wydaje mi się uczciwa cena.Dziekuje za wszelka pomoc!:)
Powiem tak - być może dla niektórych będzie to zaskakujące kryterium - ale do RADMORA szukałbym czegoś ze złączem DIN. Chociaż z drugiej strony - jeśli poradziłeś sobie z odrestaurowaniem RADMORA, to poradzisz sobie i ze zmianą wtyczki. Przejściówki odradzam.Asgard37 pisze:Panowie jestem nowy i chce kupic gramofon niedawno odrestaurowalem Radmora 5102TE plus kolumny zg30c114 mam tez wzmaka yamahe 397ax.Mam te 500 zlotych umnie na miejscu nic niema co by bylo warte poradzcie cos bo glowa puchnie..Jedynie co bym chcial aby byl w drewnie jak radmorek..Dzieki za sugestie bo ludzie na allegro i olx powariowali z cenami