Kolekcje Płyt Forumowiczów
- aristos
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Właśnie... Yyy, a raczej brrry
Takie papierowe okładki nic nie mówią o zawartości, nie lubię ich. Mam taki problem z singlami Basi że te w papierze wstydliwie chowam za resztą. Zdarza się czasami że jest dostępne wydanie klubowe ze specjalnie przygotowaną okładką, takie mają dla mnie większą wartość.

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak to nie?JacK pisze:Takie papierowe okładki nic nie mówią o zawartości, nie lubię ich.
Przecież występowały nie tylko "generyczne" papierowe okładki na single ("gołe" albo np. z logo wytwórni), ale także okładki z nadrukiem pod konkretną płytkę.
Co zresztą widać po powyższej kolekcji singli Queen, wszystkie z oryginalnymi drukowanymi okładkami.
Nie wiem czego można chcieć więcej w takim przypadku.
Nie wiem też czy zwróciłeś uwagę na to, że koperta/okładka płytki z ostatniego zdjęcia to to co jest pokazane na dwóch poprzedzających ją zdjęciach

Masz w ogóle jakieś doświadczenie z singlami 7'' poza tymi Basiowymi?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
Ja napisałem o moich wrażeniach z singli pakowanych w nic nie mówiącą szaro-burą lub najwyżej kolorową koperte. Taka koperta nie ma w sobie praktycznie żadnych informacji poza logiem producenta. A ja bym chciał np. jakieś zdjęcie. W przypadku maksi-singli już producenci bardziej się starają (piszę bazując na własnym doświadczeniu). Są zdjęcia i często jakieś informacje o zawartości. A to właśnie lubię najbardziej.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
Depeche Mode - Stripped Wyd. Tonpress

Depeche Mode - Love In Itself (Mute UK)

Depeche Mode - Love In Itself (Mute UK)

- Nygen
Świetna okładka. Dałbym do tematu ze świetnymi okładkami
edit: chodzi mi o tę drugą
edit: chodzi mi o tę drugą

- aristos
Dalsza część tzw. rarities z mojej strony 
Jazz LP - 12" picture disc

Greatest Hits vol. II LP - 12" picture disc

Na koniec jedna z najulubieńszych rzeczy:
Seven Seas Of Rhye - 7" Niemcy, niesamowicie ciężko dostać ten krążek gdziekolwiek, a ten wpadł w moje ręce za darmo. Przebywając w górach poznałem starszego gościa, który całe życie mieszkał w Niemczech. Do swojego domku zwiózł całą (pokaźną) kolekcję winyli... I podarował mi ten nie wiedząc, że pozbywa się świetnego rarytasu

Jazz LP - 12" picture disc

Greatest Hits vol. II LP - 12" picture disc

Na koniec jedna z najulubieńszych rzeczy:
Seven Seas Of Rhye - 7" Niemcy, niesamowicie ciężko dostać ten krążek gdziekolwiek, a ten wpadł w moje ręce za darmo. Przebywając w górach poznałem starszego gościa, który całe życie mieszkał w Niemczech. Do swojego domku zwiózł całą (pokaźną) kolekcję winyli... I podarował mi ten nie wiedząc, że pozbywa się świetnego rarytasu

- JacK
aristos -> słuchasz tych płyt czy tylko kolekcjonujesz ?
-
Dotarła dzisiaj do mnie kolejna płyta Stranglersów,tym razem to Raven(mam już taki w kolekcji),ale ten akurat ma okładkę w 3D(strona czołowa).Radocha jest podwójna,bo cena za jaką ją wylicytowałem była jak dla mnie atrakcyjna(7 funtów) 

- JacK
Okładka w sam raz na halloween a to bardziej mi się kojarzy z końcem roku niż z początkiem 

Kilka miesiecy i juz bedzie na czasieJacK pisze:Okładka w sam raz na halloween

- motomis
- Kontakt:
Nowe 4 szt
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 17:02 przez motomis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Już można się powoli szykowaćDarek pisze:Kilka miesiecy i juz bedzie na czasieJacK pisze:Okładka w sam raz na halloween

Dzisiaj wreszcie doszly plyty Behemota z autografem
Czekam jeszce na 4 paczki. Mysle ze w tym tygodniu dotra. Bedzie czego posluchac w sobote i niedziele